Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är alla dalahästar i Rommes V75-tävlingar

/
  • Jörgen Westholm kommer till start med ett antal hästar i V75-tävlingarna på Romme på påskdagen.

Det är som bekant V75-tävlingar på Dalatravet Romme under Påskdagen.
Det är hög klass på tävlingarna och det är inte minst en hel del dalahästar som startar med chans.
Året har ju börjat strålande för länets hästar.

Annons

Det finns redan tio vinster 2017 för hemmalaget i travets elitserie. Det kan mycket väl bli fler på söndag.Tidningen har gjort en sista koll på dalalaget inför tävlingarna.

V75-1:

Ajlexes Cubano har fått ett perfekt utgångsläge. Allt har verkat bara bra i jobben inför den här starten. Jag tycker att han skall ha en god chans att ta hand om ledningen och i den positionen säljer han sig dyrt. Jag hoppas att han är med i striden. Han går barfota runt om och med jänkarvagn, säger Anders Jonsson.

My Ovi har fått ett perfekt utgångsläge i form av springspår. Med klaff skall han kunna få ett passande rygglopp där framme någonstans. Löser det sig är han med och tampas om en plats. Han går utan framskor vilket är optimal balans, säger Sven Eriksson.

 

V75-2:

Ahsoka  har fungerat bra i sina senaste två starter. Har ett passande läge denna gång och förhoppningen är att vi kan få ett rygglopp där framme någonstans. Det är bra hästar emot men en skaplig placering skall hon kunna greja,  säger Nicklas Westerholm.

Ninepoints Gaagaa har riktig fin form. Hon hade dock inte riktigt turen på sin sida senast utan satt då fast med sparade krafter. Det är bara att hoppas att det löser sig bättre denna gång. Formen finns där och i tufft gäng skall hon i varje fall kunna vara trea–fyra. Det är svårt att sia om balansen men om banan tillåter blir det barfota, säger Jörgen Westholm.

Qatrine Gel verkar fortsatt bara bra. Hon har ju signerat gedigna lopp hela året och det finns inget att jobben att döma som indikerar något förändring formmässigt vare sig positivt eller negativt. Blir det bara tempo på loppet skall hon kunna vara med där framme någonstans igen. Om banan tillåter blir det barfota runt om, säger Gunnar Lassis.

 

V75-3:

2 Rocky Winner fick ett riktigt tufft utvändigt lopp senast och fick då nöja sig med en mindre slant. Förhoppningen är att det blir ett lättare upplägg denna gång. Möter bra hästar men trea–fyra ska han i varje fall kunna vara, säger Jörgen Westholm.

V75-4:

Algot Ålj håller fin form och gick riktigt bra senast då han avslutade rejält. Nu är det helt andra förutsättningar med spår där framme vilket kanske inte är optimalt. Han är bäst i ryggar så det gäller att det klaffar på vägen. Han har överraskat förr men jag är nöjd om han i den här omgivningen kan vara med och ta en fjärde–femte plats. Han går med skor som vanligt, säger Angelica Klockar.

Eldvin möter eliten och det kan därmed bli tufft att räcka ända till seger. Han är dock bra igång och skall med lite klaff på vägen kunna vara med och tampas bland de tre. Tanken är att han ska gå barfota runt om, säger Jörgen Westholm.

V75-5:

My Dream Coktail har tyvärr inte kunnat starta på sex veckor. Vi har siktat på det här loppet och han har bara drygt 2 000 kronor kvar innan han går ur klassen. Det kan vara lite för långt uppehåll för att det skall vara optimalt. Han känns i varje fall bra i jobben. Kommer att gå med lättare balans denna gång och dessutom urryckare för första gången. Han skall räknas tidigt trots allt , säger Nicklas Westerholm.

V75-6:

Alorac Mathbell har varit fin i jobben och fortsätter att visa riktigt bra form. Har ett spår en bit ut på vingen och det gäller därmed att han kan hitta ned i slagläge. Löser det sig på vägen och det blir överpace kan han dock överraska så han skall ses som en outsider, säger Jörgen Westholm.

 

En strykning har rapporterats in. I den andra avdelningen startar ej nr 14 Erica.

Mer läsning

Annons