Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter rubrikerna – Rommetränaren får licensen tillbaka: "Varit en hemsk vecka"

Natalie Örtlund fick licensen indragen i början av veckan.
Nu har hon fått den tillbaka efter beslut av Svensk Travsport.
– Vid en granskning av beslutet uppkom att en av ledamöterna i den lokala licenskommittén som drog in Natalie Örtlunds licens kan misstänkas vara jävig, säger Göran Wahlman, förbundsjurist på Svensk Travsport till trottosport.se.

Annons

För Plus-kunder: Örtlunds mardrömsdagar – misstänkt intrång på gården efter licensbråket: "Självklart är jag rädd"

Natalie Örtlund.

Efter en inspektion av gården Natalie Örtlund fick amatörtränaren sin licens vid Rommetravet indragen i två månader med start i början av den här veckan.

Beslutet fick stora rubriker efter att Örtlund själv lagt ut en text på Facebook och beslutet har kritiserats från olika håll.

Och nu står det klart att 22-åriga Örtlund får sin licens tillbaka efter att Svensk Travsport gått in och hävt beslutet som Rommedravet tagit.

– Vid en granskning av beslutet uppkom att en av ledamöterna i den lokala licenskommittén som drog in Natalie Örtlunds licens kan misstänkas vara jävig. Det gäller den lokale veterinären som också behandlat Örtlunds hästar. Det får anses att han därmed inte kunnat fatta ett helt opartiskt beslut varpå vi från Svensk Travsports sida anser att beslutet bör upphävas, säger Göran Wahlman, förbundsjurist på Svensk Travsport till trottosport.se.

Örtlund är så klart glad över att hon fått tillbaka sin licens, men känner att det hela lämnar en besk eftersmak.

– Det var Sven Eriksson som ringde till mig och berättade om beskedet. Och vilket skälet var till att man hade ändrat sitt beslut. Jag tycker också att just anledningen är lite konstig, men är såklart jättejätteglad över beslutet, säger hon.

En av de som sitter i licenskommittén på Rommetravet är Kaj Närhinen.

– Vi står fast vi vårt beslut och ångrar oss inte, men nu vill ST ha det så här och därför blir det så, säger Kaj Närhinen till SportExpressen.

Läs också: Rommetränare fick träningslicensen indragen efter inspektion: "För mig är det en gåta"

Mer läsning

Annons