Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dala-hästen kan skrälla på Olympiatravet: "Tror han har vissa möjligheter"

På lördag väntar final i Olympiatravet på Åby. Nu hoppas On Track Piratens tränare Hans R Strömberg att han tar hem guldet.
– Om han presterar som tidigare och är i den form som jag hoppas och tror har han vissa möjligheter, säger hästens tränare Hans R Strömberg till Trav365.

Annons

Hans R Strömberg hoppas på On Track Piraten i Olympiatravet:

On Track Piraten har imponerat under vintern och tagit nio raka i gulddivisionen. I hans senaste lopp hade han en halsinfektion och fick segersviten bruten, men nu är han friskförklarad igen.

Nu kommer Rättvikstränaren Hans R Strömberg låta On Track Piraten gå utan skor för första gången i år och hoppas då på nya stordåd under lördagens final (V75-7).

– Han ska tävla barfota runt om. Jag gjorde så förra året också när han var ner till Åby och vann den där uttagningen till Elitloppet. Det gav en extra puff så vi for prova det nu igen när han möter så fina hästar, säger Hans R Strömberg till Trav365.

Rättvikstränaren kommer även ta mig sig Bottnas Commandeur (V75-3) som har levererat två topprestationer nyligen.

– Han har varit jättefin och jag tror väl att det är skorycket som har gett den där riktiga kicken. Senast var han väldigt bra. Det blev omstart och han blev het och låg på men lyckades ändå avgöra på fint vis trots att det var 3 140 meter, så formen är riktigt fin på honom.

Mer läsning

Annons