Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adi Gallia vann i debuten: "Är jättehärlig"

Annons

GÄVLE. Niclas Westerholm har mest gjort sig ett namn genom att utveckla äldre hästar, men han är duktig på unghästar också och det visade han genom Adi Gallia som debutvann från ledningen under Gävles fredagstävlingar. Hon höll innerspåret i en snabb inledning och hade sedan full koll på konkurrenterna. Segertiden blev 1.17,6/2 140 meter. Adi Gallia är för övrigt nummer två av Raja Mirchis startande avkommor i kullen som nu är tre år och den andra som vinner lopp.

– Hon är jättehärlig, kommenterade Nicklas.

– Det gick sakta första varvet men fort sista 700 och jag sade till henne hundra kvar då jag inte visste hur mycket de hade kvar bakom mig, fortsatte Nicklas.

Avslutningsvis vid kvällens V64-omgång blev det en överraskande vinnare då Ante Lisell var smått överlägsen med Neo Neon efter att ha följt med i ryggar på slutrundan. Segertiden blev 1.16,4/3 180 meter.

– Han har varit skadad men blir bättre och bättre, sade Ante Lisell.

– I våras opererade han ett griffelben och sedan fick han en blödning, men nu börjar han bli som han var för två år sedan, fortsatte segerkusken om hästen som tränas av Tina Lisell.

Mats Persson

Läs också: Första nomineringarna till Hästgalan klara – se kandidaterna i sju olika priskategorier

Mer läsning

Annons