Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trassligt på fjället

Annons

Det blev sedan en vild jakt ner mot den sista kontrollen, som banläggaren placerat på en brant kulle alldeles vid kanten av Ljusnan. Mora-grabbarna gav mer eller mindre upp sedan Erik ramlade i vattnet men var ändå inte mer än tolv sekunder efter i mål.

Att slutetappen bjöd på den svåraste orienteringen fick favorittippade Elis Bengtsson, Skogsmårdarna, i par med Johan Pettersson erfara. De letade så länge efter den näst sista kontrollen att den självklara tredjeplatsen var i fara när Åsarnas skidåkare Gustaf Berglund/Hampus Lind- blom närmade sig.

Segraren Timo Reiman vann även 2004 och är en av Finlands bästa långdistansorienterare. Den här gången hade han en ny parkamrat, Tuomas Huopana, bara 21 år och strax under landslagsklass som skidåkare.

Dalarna kom igen i damklassen, där det i gengäld blev dubbelseger sedan unga paret Anna Hansson, Orsa/Helene Söderlund, Mora, gjort ett riktigt kanonlopp. De vann etappen och gick upp till en andraplats totalt efter tämligen överlägsna Julia Limby, Orsa/Sara Lindborg, Östersund.

Mixed-klassen blev en säker seger för Bengt Leandersson, Kvarnsveden, i par med flickvännen och A-lagstjejen i skidlandslaget Maria Rydqvist, Östersund.

Anna-Carin Strömstedt från Vansbro, med Martin Larsson, Arvika, gick ut före Leandersson/Rydqvist i jaktstarten, men blev omsprungna på väg till andra kontrollen. Malungs Anders Åkerman i par med finska Anu Annus sprang närmast felfritt sista dagen och kom före i mål.

GÖSTA NILSSON

Mer läsning

Annons