Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångt och tufft på banan

Annons

Såväl publik som förare tuggade sand när Dalacrossen drog in på Vinäsbanan i Mora under fredagen. Solen sken, det blåste en kraftig nordvästan och varje gång ett gäng åkare passerade drog en "sandstorm" över publikplats.

Men åskådarna trivdes ändå, för det bjöds på fina individuella körningar och många tuffa dueller under tävlingen som inte avslutades förrän långt in på kvällen.

Vi fick se många lovande förare. Både Robert Ahlström, Göta och Niklas Gehlin, Morgongåva, tog dubbla heatsegrar i guldhälmens olika klasser. Båda åkte i överlägsen stil.

Detsamma gäller Robert Bergman i U12-15 - ett härligt löfte och ett framtidsnamn. Om han och de andra talangerna inser att nu gäller bara hårt jobb om de ska nå världsklass.

Längre på väg är vinnarna av MX-klasserna Tommy Sjöström, Sala och Tobias Ring, Pionjär. Tommy satte färg på ungdomsklassen och vann i stor stil.

Det gjorde även Tobias, sedan snabbe Mattias Bengtsson, Tibro, först blivit efter i starten och sedan gjort ett par rejäla missar. Men därefter gav den vilda framfarten en fjärde plats och en andraplacering totalt inför avgörandet.

Det sker i dag, lördag, också då på Vinäsbanan där man väntar sig ännu tuffare körningar - nu när deltagarna har åkt in sig på sandbanan.

Förhoppningsvis också lika olycksfritt. Visst vurpades det, men ingen förare fick några allvarligare skador.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons