Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränarn´s pojk gjorde´t

Annons

Ett volleyskott som SFK:s keeper Jesper Folkesson var chanslös på.

- En skön fullträff, jublade Calle, som var avbytare och kom in när 15 minuter återstod att spela av matchen. I det läget talade allt för hemmavinst, trots att laget var en man kort.

Två minuter in i andra halvlek hade nämligen Erik Hägerman fått rött kort (frilägesutvisning) av domaren Tomas Stenquist, sedan han krokat Ola Hagström. Den senare hade annars blivit helt fri med Smedjebacksmålvakten.

Även om Gränges inledde matchen bäst med mål redan efter sex minuters spel av Özcan Ötekivikim, 17, som den här gången fick förtroendet redan från start, så var SFK det bättre laget.

Anders Schött, tränare för hemmalaget, gjorde heller ingen hemlighet av, att de båda pinnarna som rök all världens väg i slutsekunderna sved långt in i hjärterötterna.

- Visst är jag besviken, sa Anders och fortsatte:

- Efter utvisningen fick vi aldrig till något ordnat spel.

Att det dessutom var en av lagets allra bästa spelare för dagen som fick lämna planen gjorde det inte lättare för Anders, som startade matchen med att ha Nicklas Björklund högre upp på planen än vanligt och måltjuven Jerry Fahgén på bänken. Vilket var direkt misslyckat.

När de väl fick inta sina rätta roller blev det genast bättre, även om den senare, som verkade allmänt grinig denna soldränkta eftermiddag som hade två extra pauser för påfyllning av vattendepåerna, fick nöja sig med att indirekt komma med i målprotokollet.

Vid en kontakt med Leif Ferner föll Fahgén som ett korthus och straffen som följde, slogs distinkt upp i nättaket av Nicklas Björklund.

Därmed hade SFK kvitterat. Tid 41 minuter. Tre minuter senare var det dags för Smedjebackens andra mål för dagen. Lars Kilström, som började som avbytare, sköt otagbart förbi duktige Grängesmålvakten Rickard Morell. Därmed kunde hemmapojkarna, som efter första kvarten som var Gränges, gå till en välförtjänt halvtidsledning.

- Jag tycker vi startade matchen på ett bra sätt. Efter målet blev vi dock alltför försiktiga, stirriga och fega, sa Göran Törnqvist efter slutsignalen.

Nöjd med poängen förstås, men i övrigt långt i från till freds med vad hans mannar hade presterat.

Han sa det inte, men för publiken handlade det om (alltför) många skeva och vinda bollar utan adress. Något som stundtals fick spelarna att likna nybörjare...

Varför, kan man fråga sig, då de i sina bästa stunder visar prov på riktigt bra teknik och kunnande.

Att de nygamla spelarna: Peter Jansson, Ola Hagström, Anders Hagberg och Leif Ferner behövs är dock säkert. Bäst av dessa i lördags var Ferner. Andra spelare som höjde sig över mängden i Grängeslaget var Ari Palosaari och Mattias Bredenberg.

I hemmalaget jobbade Jocke Hellström och Emil Kristoffersson bra och Jerry Fahgén gjorde ett piggt inhopp.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons