Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränarkris i tvåan

Annons

Semestern går mot sitt slut i Dalabandyn.

Falu BS har redan satt igång träningen.

Bakom länets överlägsna förstalag är även division 2-lagen i startgroparna.

Flera med höga målsättningar.

Men lika många utan tränare.

- Vi börjar den gemensamma träningen nästa vecka och har i alla fall lyckats knyta upp en barmarkstränare, så det kommer att fungera ändå, säger Rättviks Anders Lundin.

Som tidningens kartläggning av lagen i division 2 norra Svealand visar så är det, förutom Rättvik, ytterligare två lag, Karlsbyheden och Linghed, som fortfarande inte har hittat någon tränare.

- Jag vet inte vad vi ska göra i vinter, för det går inget vidare för oss att hitta en tränare. Vi har haft ett antal på gång, men har redan fått nej av en del, säger Lundin.

En som tackat nej är Ove Jansson, som tränade Linghed förra säsongen.

- Jag vill inte träna ett lag med en så hög målsättning som Rättvik har, det är för tidskrävande, säger han.

Och det är en åsikt som går igen, enligt Anders Lundin:

- Jag har aldrig varit med om att det varit så svårt att rekrytera tränare. Vi har alltid kört med öppna kort när det gäller det ekonomiska och det är inte där skon klämmer. I stället är det andra skäl som de anger, framför allt att de inte har tillräckligt med tid.

Är det inte attraktivt att vara division 2-tränare?

- Jo, det tror jag. Jag tycker trots allt att det är bra klass på både vår serie och på Värmlandsserien, som vi slås ihop med efter nyår.

Helt klart är att det fortsätter att blåsa motvind för bandyn.

- Vi i Rättvik föreslog på Dalarnas Bandyförbunds årsmöte att något motsvarande till ungdomskommittén, där vi har väldigt bra sammanhållning mellan klubbarna, borde finnas även på seniornivå. Som det är nu är det urusel kontakt. Och vi behöver stöta och blöta problem. För problem finns det, säger Anders Lundin.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons