Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränare kritisk efter BHF:s tredje förlust

/
  • BHF:s andremålvakt, Viktor Björk, byttes in efter 35.31 av matchen och svarade för en bra insats. Möjligen får han nu chansen från start i derbyt mot FIF på torsdag.

Tre matcher – tre förluster.
Borlänge Hockey var även ett nummer för kort i söndagens bortamatch mot Åker/Strängnäs.
Hemmalaget vann med 6–3 och BHF:s klena start i Allettan betyder att laget nu är sist i tabellen.

Annons

BHF började annars matchen bäst och i spel fem mot tre, efter 2.54, tog gästerna ledningen.

– Vi var bra med från start och skapade även mycket chanser matchen igenom. Men vi brände på tok för mycket, samtidigt som vi släppte till för mycket bakåt, kommenterade BHF:s tränare, Ulf Skoglund.

BHF-spelarna hade fem rena frilägen och missade fyra. Femte resulterade i 6–3, men då var matchen i praktiken redan över.

– Grabbarna är för naiva, man chansar mycket och går bort sig. Och det straffar sig nu när motståndet är bättre mot innan, utvecklade Skoglund.

Hemmaspelarna var rappa i skridskoåkningen, vände spelet snabbt och var effektiva då chanserna gavs.

– Vi var ett nummer för litet och vi hann inte med. Främst då i andra perioden, analyserade Skoglund.

I sista perioden skedde dock en viss uppryckning hos BHF. Möjligen ramlade en pollet ned, för nu täppte spelarna till i mittzon och hemmaspelarna fick det betydligt svårare att skapa något konstruktivt. BHF vann sista perioden med 1–0, vilket förhoppningsvis kan vara av värde att ta med sig inför torsdagens heta derby mot Falu IF.

– Motståndet är bättre nu och alla misstag straffas hårt. Det gäller att vi hittar ett safety spel och gör det rakt och enkelt.

– Att det är tuffare är samtidigt utvecklande och det är bara att hoppas att grabbarna lär sig, summerade Ulf Skoglund.

I ett något uddlöst BHF förtjänar bara reservmålvakten, Viktor Björk, ett extra omnämnande. Björk byttes in i slutet av andra perioden och höll därefter målet fritt från påhälsning.

Mer läsning

Annons