Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränare Jansson fixade segern

Annons

Har man talang så blir man aldrig för gammal.

Fråga Håkan Jansson, 44 år. I dag tränare i Grängesbergs BK, i vars klubb han för 30 år sedan debuterade som spelare i A-munderingen.

I lördagens viktiga match i division 2-bandyns playoffserie mot Mosseruds GF, som spelades på bortaplan, gjorde Håkan comeback.

Och på vilket sätt sedan.

I sista matchminuten, vid ställningen 4-4, slog nämligen tränaren in segermålet för Grängeslaget.

Tio år efter det att Håkan, trodde han, spelat sin sista seriematch.

Då i Nitro/Nora-tröjan.

Håkan, som inte vill göra någon stor sak av sitt eget inhopp, pekar på lagets moral. Hur de, trots som de uppfattade det, drabbades av upprepade felaktiga domslut som innebar fördelar och mål för hemmalaget, så gav de aldrig slaget förlorat.

- 55 utvisningsminuter för oss mot 20 för Mosserud säger en hel del om hur vi fick kämpa i motvind. Dessutom var den ena straffen, man hade två, mycket tveksam.

- Samtliga Mosseruds mål tillkom för övrigt på fasta situationer.

- Jag tycker att rättvisa skipades till slut.

Gränges, som kom till matchen utan bland andra Anders Hagberg, Ola Hagström och Andreas Östby, inledde bäst. Efter mål av Mikael Danielsson och Johan Winterås (15 år) ledde laget med 2-0. Hemmalaget, som också det fram till i lördags var inblandade i tätstriden, kom dock tillbaka och hade 2-2 i halvtid.

Efter en extra lång pausvila, det fanns bara en ismaskin att tillgå, tog Håkan Jansson och kompani tillbaka initiativet i matchen. Jonathan Gustavsson såg till att göra 3-2, varpå Mikael Danielsson spädde på med sin andra och lagets fjärde fullträff.

Mosserud lyckades dock ännu en gång både reducera och kvittera och mycket talade för att matchen skulle sluta oavgjord, 4-4.

Ett resultat som Håkan Jansson, som avslutade ett mönsteranfall iscensatt av Mikael Danielsson och med Jonny Hagberg som mellanlänk, satte P för.

Stor glädje i Gränges förstås som trots uddamålsförlusten mot Filipstad senast på Grängesvallen (8-9) i högsta grad fortfarande är med och slåss om en division 1-biljett.

I Gränges, som genom skador och sjukdom var ordentligt vingklippt, var Mikael Danielsson direkt lysande. Andra som utmärkte sig lite extra var bland utespelarna Stefan Pettersson och Jonathan Gustavsson samt målvakten Jimmy Gustavsson-Adolfsson, 15 år. Den senare vikarerade för Andreas Östby på ett synnerligen förtjänstfullt sätt.

Mer läsning

Annons