Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränaravhopp i VIF

Annons

Spelare efter spelare har försvunnit under våren. Fem till Garparna, två till Hedemora och två till Husby. Senast att bestämma sig för ett klubbyte är Mats Tollsten, som gör Tommy Persson sällskap till Husby.

Bosse Sundberg tog över tränarjobbet under fjolårets säsong. Han var beredd att fortsätta i år, men tröttnade och sade nyligen ifrån sig uppdraget.

-Det går inte att bedriva en vettig träning med sex personer. Det räcker inte ens till ett korplag. Och kommer det dubbelt så många, tolv stycken, räcker det fortfarande inte till för att spela i division 6, säger Bosse Sundberg.

Ordförande Bergman är aningen besviken på Sundberg efter avhoppet.

-När vi förlängde hans kontrakt meddelade jag honom att det troligen dröjer till i mars innan spelarna börjar dyka upp på träningarna i Vikmanshyttan.

-Det där har jag inte hört talas om och jag såg ingen ljusning i VIF. Till skillnad mot andra lag finns det inte så många dubbelidrottare i Vikmanshyttan, som exempelvis spelar innebandy eller hockey på vintern, säger Sundberg som i sin tur är mest besviken på spelarna som har gått till andra division 6-lag.

-Jag kan inte förstå varför ett helt gäng väljer Garparna framför VIF.

Magnus Bergman har i dag 17 namn på spelarlistan.

-Vi vet att det är för få, speciellt eftersom några av dem arbetar skift. Men vi jobbar på några nya namn för att försöka bredda truppen.

Ett tufft beslut är redan fattat på grund av spelarbristen. Klubben drar u-laget ur seriespel.

-Tyvärr måste vi göra det. Grabbarna som finns får fullt upp med a-laget.

Stommen består av spelare under 20 år. Det är således ett ungt lag som nya tränarduon, Peter Fahlström och Benny Johansson, leder.

- Vi är glada att två av de rutinerade spelarna har tagit på sig ansvaret. Nu hoppas vi kunna infria deras önskemål om att knyta till oss ytterligare en ledare. Det är viktigt eftersom både Benny och Peter ska fortsätta att spela, säger Bergman.

Vikmanshyttan skulle ha mött Hedemora i Gruscupen under påsken, men lämnade återbud.

- Vi fick inte ihop ett lag och tvingades skjuta på den matchen.

Bergman hoppades att Vikmanshyttan skulle kunna hålla till i toppen av den södra sexan. Nu är ambitionen inte längre lika hög.

- Nej, nu får vi nog inse att vi kanske blir ett mittenlag.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons