Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tråkigt, men Forssa tog ändå poäng

Annons

- En tråkig match. Vi går ner i aggressivitet, istället för att pumpa på mera.

Forssamålvakten Stefan Lille målar upp en bra beskrivning efter lördagens intetsägande 0-0-match mot Näsvikens IK på Maservallen.

Även Forssatränaren Stefan Göras var besviken över uteblivna seriepoäng.

- Vi föll igenom helt i första halvlek. Men hade vi spelat under hela matchen, som vi gjorde sista 20 minuterna, hade det nog gått vägen.

Möjligen. Fast den enda riktigt feta målchansen som kom ut av den Forssaperioden var när inhopparen Thomas Nordlöv frispelade Lemuell Toledo, som dock misslyckades att överlista Näsvikens målvakt. Forssaiternas ineffektivitet i uppbyggnaden av ett grundläggande och vägvinnande spel var allt för påtaglig. Även individuell kreativitet saknades.

Enda klanderfria spelarinsatsen svarade Forssakeepern Lille för.

Toppforwarden Lemuell Toledo och yttermittfältaren Abdirahiim Ahmed har få övermän, om någon, i serien när det handlar om snabbhet. Varför utnyttjade inte Forssaspelarna den begåvningen bättre?

- Tycker ändå att vi hade koll på matchen, och oavgjort känns som en förlust. Tyvärr var även avsaknaden av skadade Anders Löfling stor, sa Göras.

Det var Magnus Halvarsson som ersatte Löfling på topp, men nog har den gode Halvarsson setts bättre, både ett och två steg längre ner i banan.

Även Näsviken underpresterade i konsten att skapa målchanser. Signifikativt nog uppstod gästernas bästa möjlighet efter en miss av Forssabacken Marko Männikö. Näsvikenspelarens friläge, i 59:e matchminuten, raderades, skönt nog, ut av en skickligt målvaktsplacerad Stefan Lille.

FORSSA-NÄSVIKEN

0-0

Domare: Mikael Smedborn, Stockholm.

Publik: 100.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons