Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tråkigt daladerby

Annons

Att det var en mycket viktig match i bottenstriden är ingen nyhet. Och visst får hänsyn tas till att det kan vara svårt att idrotta i värmen som råder för tillfället. Men så här dålig ska inte en match i division två behöva vara.

Första halvlek präglades av svagt passningsspel med oförsvarligt många enkla misstag.

Forssas Mattias Wettergren hade en farlig dubbelchans i inledningen av matchen, men annars var det Slätta som skapade mest. Hemmalagets anfallspar Robert Sjölund /Jonas Henninger hittade varandra fint några gånger och Sjölund hade två ramträffar innan paus.

- Jag tycker vi var det bättre laget och hade mer spel och mer chanser än Forssa genom hela matchen, säger Slättas tränare Janne Ferner.

Forssas Anders Nordkvist gjorde sin sista match på länge i klubben, studier i Karlstad väntar. Nordkvist blev inbytt i paus, men redan 20 minuter senare fick han sitt andra gula kort och visades av planen.

- Nu lär väl killarna komma ihåg mig när jag avslutade så här, säger Nordkvist.

Situationen som föregick utvisningen blev omdiskuterad.

En av de assisterande domarna hade en avvaktande varning på Slättas Joakim Stenlund, något som huvuddomaren inte observerade. I nästa spelsituation bröt Anders Nordkvist bollen. Domaren blåste frispark för Slätta och gav gult kort till Nordkvist (hans andra) för att han slog bort bollen efter avblåsningen. Den assisterande domaren uppmärksammade huvuddomaren om Stenlunds förseelse. Efter några minuters diskussion fick Stenlund gult kort och slutligen fick domaren klart för sig att Nordkvist var varnad tidigare och drog fram det röda kortet.

- Vi ska ha frispark men får en man utvisad, sådant får inte hända, det är för dåligt, säger Forssas tränare Åke Andersson.

Åke Andersson blev själv förvisad till läktaren i samband med en protest mot ett annat domslut lite senare i matchen.

Med en man mer på planen tryckte Slätta på för ett segermål. Falulaget tog sig ofta in i Forssas straffområde, men väl där saknades skärpan.

Pigge inhopparen Tomas Nordlöv höll istället på att avgöra till Forssas fördel när han rundade Henric Nyman i hemmamålet men ur dålig vinkel rullade bollen i burgaveln.

Sammanfattningsvis alltså ett dåligt derby. Emellanåt var det grinigt på planen och småfula takter i närkampsspelet. Dessa lag borde ägna sin energi åt andra saker.

- Det var kanske lite griningt, men det kan bli så när det är derby och vi fick ju stryk borta mot dem, säger Janne Ferner, som tyckte att hans lag gjorde en bättre match än då.

- Vi kämpade bra tycker jag och det är svårt när man får spela med en man mindre. Att det blir grinigt kan bero på frustration över att man känner att man inte räcker till, säger Åke Andersson.

Slättas Robert Sjölund inledde matchen starkt och borde fått mer bollar att jobba på då hans snabbhet gjorde honom farlig för Forssaförsvaret. I Forssa var Magnus Halvarsson duktig på innermittfältet.

Det blir nog svårt för dessa lag att ta sig över nedflyttningsstrecket i höst.

MATS ARONSSON

Mer läsning

Annons