Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tråkig favorit i repris

Annons

De som i lördags besökte Ryssahallen och bevittnade överkörningen av det unga KAIS-laget, undrar då säkert hur det såg ut en vecka tidigare.

- Då spelade vi alldeles för högt upp och blev ofta bortspelade. Det var som sagt mycket bättre i dag, men lik förbannat rinner det iväg till 11-0 igen och det känns lite konstigt, tyckte Ceder.

Den här gången skulle försvaret tätas rejält, men det sket sig ganska omgående. Två skott från mittlinjen av gästernas Pernilla Gunnskog innebar 0-2 i baken redan efter fem minuter.

Bägge målen såg minst sagt billiga ut och den mardrömsstarten var knappast vad hemmatjejerna önskat sig mot Hammarby.

Innan skräckperioden för ett minst sagt passivt hemmalag var till ända stod det hela 0-5 på tavlan.

- I veckan har vi pratat mycket om att det inte får rinna iväg så här i början. Defensivt så var det också som sagt bättre. Men så får de två skitmål i början och så blir det likadant igen, suckade KAIS-coachen Ceder.

Andra perioden började lika illa som den första slutade och redan efter 14 sekunder stod det 0-6.

Och målen fortsatte att rinna in med jämna mellanrum. Inte ens då KAIS-damerna fick spela i numerärt överläge blev det något ordnat spel. I stället kontrade gästerna in 0-9.

I tredje gjorde dock hemmatjejerna i en rejäl uppryckning. Vid 0-9 i baken började man helt plötsligt spela aggressivt och störa de rutinerade Hammarbytjejerna. Några chanser skapades också, men det var som förgjort denna dag.

I nästan 16 minuter höll hemmalaget nollan, men på de sista fyra minuterna spikades samma resultat som förra helgen: 11-0.

Det var klasskillnad mellan lagen och det orutinerade hemmalaget hade inte mycket att sätta emot de mer samspelta tjejerna från huvudstaden.

Noterbart är att Hammarby i sitt lag hade fyra spelare som är födda på 80-talet. Resten är 70-talister och södertjejerna hade i laget även en som var född 1968.

Detta ska jämföras med KAIS Mora, där de flesta tjejerna är födda i mitten av 80-talet. Endast en är född på 70-talet, 28-åriga Linda Andersen, och hon var för övrigt hemmalagets främste spelare mot Hammarby.

- Vi har som sagt pratat mycket om försvarsspelet den här veckan. Det kanske satt i huvudet hos tjejerna, vilket gjorde att de funderade för mycket. Men vi bygger för framtiden och förhoppningsvis ska det bli bättre efter jul, sa Micke Ceder.

Det vill till att han får rätt om inte sejouren i elitserien än en gång bara ska bli ettårig.

KAIS MORA-HAMMARBY 0-11 (0-5, 0-4, 0-2)

Första perioden: 0-1 (3.57) Pernilla Gunnskog (Frida Näsström), 0-2 (5.25) Pernilla Gunnskog (Julia Jernberg), 0-3 (8.55) Liselott Frank (Ida Andersson), 0-4 (14.03) Astrid Björnebeck (Pernilla Gunnskog), 0-5 (15.08) Lotta Olsson.

Andra perioden: 0-6 (0.14) Maria Larsson (Hannele Jansson), 0-7 (13.06) Julia Jernberg (Hannele Jansson), 0-8 (13.40) Therese Ordell (Malin Olofsson), 0-9 (15.47) Lotta Olsson (Therese Ordell) spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 0-10 (15.09) Frida Näsström (Pernilla Gunnskog), 0-11 (19.58) Annelie Östlund (Julia Jernberg).

Skott: 24-53 (7-27, 10-15, 7-11)

Utvisningar, KAIS Mora: -.

Hammarby: Eni Rizaldy 2.

Domare: Jonas Emsjö och Robert Olofsson, Östersund.

Publik: 83.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons