Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träffen som ska lyfta baseboll

Annons

Sund och Klarberg är båda engagerade i Svenska basebollförbundet och planerar hårt inför höstens start för landets första basebollgymnasium i Leksand, men nu först är det ungdoms- ledarträffen som gäller.

Det blir en ungdomsledarträff som kryddas med besök av high school- och collegecoacherna Peter Caliendo och Don Freeman. Två välmeriterade herrar med stor erfarenhet på området, och båda har figurerat som landslagstränare.

I Chicago förde Sund och Klarberg förhandlingar med representanter ur International Sports Group (ISG), men också Major Liege Baseboll. Att nu ISG finns med vid uppbyggnaden av kommande utbildningsdagar betyder mycket. Där fick de också träffa basebollgurun och ISG:s grundare, Bill Arce, som förresten för några decennier sedan var en av de första amerikanska coacherna i Leksand baseboll.

Det här blir den första ungdomsledarträffen av sitt slag i landet. 30- talet ungdomar i 15-16 årsåldern från Sverige, men även andra länder får träffas, lära och utbyta erfarenheter.

- Vi ska försöka få Leksand till ett utbildningscentrum för baseboll, hoppas Ola Sund. Kanske rentav ett utbildningscenter för hela norra Europa.

Han och Klarberg hoppas att utbildningsdagarna ska bli årligen återkommande med varierande teman och platsen blir Leksands folkhögskola.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons