Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träffade styrelsen

Annons

Efter tidningsartiklarna igår hörde Forssas förre ordförande Lars-Erik Skoglund av sig till klubben. Tre av styrelsens ledamöter fick på eftermiddagen träffa honom och förre kanslichefen Göran Hedén.

Dock inte på kansliet, utan i Skoglunds bostad.

Detta för att diskutera frågetecknen kring de senaste årens bokföring och transaktioner som den nya styrelsen anser vara märkliga. Vid årsmötet var inte medlemmarna beredda att bevilja styrelsen ansvarsfrihet.

En intern utredning pågår nu kring alla oklarheter. En följd av mötet igår är att Skoglund omedelbart lovat återbetala kostnaden för en hyrbil han använt privat mellan Arlanda-Borlänge, under 2002, och betalat med klubbens kontokort.

-Den var ett misstag. Han hade råkat ta fel kort, säger nye ordföranden Yngve Fredriksson.

När det gäller en hotellvistelse i Malmö som betalats med Forssas kort var detta enligt Skog-lunds förklaring en privat resa. Att han använt klubbens kontokort förklarade han med att han ville åt en idrottsrabatt på hotellet. Han uppgav vidare att han ersatt klubben för den räkningen. Något utredarna inte hunnit kontrollera.

Andra frågor förblev obesvarade. Som den om att det försvunnit en summa ur kassaskåpet:

- Vi fick inget svar på varför det avskrivits, säger Stefan Holmberg.

-Vi ska nu gå vidare till styrelsen och medlemmarna och höra vad de säger. Vissa förklaringar vi fått är bra, andra luddiga. Vi behöver hjälp av kunnigt folk så att vi gör rätt.

Alla frågor har inte heller ställts, och fler frågor kommer att ställas till förre kanslichefen vid en kommande sittning.

Vid mötet igår framkom att han skrivit reseräkningar som inte stämmer. Något som förre kanslichefen förklarade med att det är så det går till inom idrottsrörelsen. Att man skriver en reseräkning till en påhittad ort, istället för att skriva en massa småräkningar på resor som man gjort i omgivningen.

-Att det skulle vara kutym i föreningar att göra så är inget jag hört talas om, säger Yngve Fredriksson.

I april håller styrelsen möte, därefter väntar medlemsmöte och extra årsmöte.

-Hur godtagbara svaren är kan inte jag bedöma. Det får styrelsen och medlemmarna avgöra, säger Fredriksson.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons