Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toves formbeskedinför USA-äventyret

/
  • Tove Alexandersson, Alfta-Ösa OK, var omutlig i Norrländska mästerskapen i helgen. Dubbelsegern borgar för en bra insats i världscupen i Tahoe, USA, kommande helg.

På tisdag bär det av till USA.
Helgens uppvärmning var perfekt för Tove Alexandersson.
– Det känns bra inför USA, sa Tove Alexandersson, efter dubbelsegern i Norrländska mästerskapen i skidorientering.

Annons

I lördagens långdistans var Tove överlägsen. Tvåan Magdalena Olsson, IFK Mora, distanserades med +6.33,5

– Jag fick till ett bra lopp och enda missen var ett sämre vägval på en lång sträcka, berättade Tove.

Söndagens masstart gick även den i Toves tecken – från inledningen ända fram till målgång.

– Jag fick en lucka ganska tidigt. Därefter var jag själv i täten stora delar av loppet. Det blev några små krokar som sinkade mig lite, men annars var det ett bra lopp, kommenterade hon.

Söndagens segermarginal till tvåan Christina Løvald Hellberg, Täby, var 2.09 och till trean, Maria Bois, Malungs OK Skogsmårdarna, 3.12.

Helgens deltagande i Norrländska mästerskapen var Toves första. En premiär som gav bästa möjliga utdelning med två sköna triumfer.

– Nu ser jag fram mot världscupen i USA. Det är första gången de arrangerar världscupen i USA och det ska bli riktigt roligt att vara med.

– Synd bara att man missar SM som går samma helg. Men nu blev det den här kollisionen då man även ville arrangera skidorienterings-SM i samband med övriga skid-SM, kommenterade Tove Alexandersson.

Världens bästa orienterare, Helena Jansson, Leksand, ställde upp i Ö-vik. Helena nådde en hedrande åttonde plats, distanserad med nästan 16 minuter av Tove Alexandersson.

– Det är kul att Helena är med och hon gör det bra. Skidorientering är svårt skidtekniskt sett då vi tävlar på ganska smala spår, berömmer Tove om Helena Janssons insats.

Dalaåkarna höll sig väl framme i resultatlistorna och ytterligare tio klassegrare hade en dalaklubb som adress. Bland annat Linda Lindkvist, IK Jarl, glänste med en dubbelseger i D20.

Mer läsning

Annons