Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tove blev bästa dalaryttare

Annons

Årets upplaga hade lockat omkring 80 hästar från stora delar av Sverige fördelade på ungefär 250 starter i flera olika klasser.

Tove vann en hoppning på höjden 1.20 under lördagen och med samma häst, Beps Fu Fusicc, blev hon dagen innan fyra på hinderhöjden 1.10.

- Jag siktade på att vinna och är glad att jag fick till det med min häst, säger Tove, som innan lördagens tävlingar avslutades tog en bronsplats på höjden 1.30 med hästen Bubbling Spirit.

Under söndagens hoppningar fortsatte hon att prestera bra

resultat. Med hästen Beps Fu

Fusicc vann hon på hinderhöjden 1.30 och med Bubbling Spirit knep hon en fjärde plats på en 1.40 hoppning.

Toves meriterande resultat

innebar att hon fick ta emot pris som bästa dalaekipage under

tävlingarna i Älvdalen. Hon fick också dela segern i tävlingens meetingprislista. En prislista som var ett tillägg till de prispengar som fanns fördelade i varje klass. Meetingpriset från första till femte plats innehöll prispengar från 5000 till 1000 kronor. Och det grundade sig på att via bra placeringar från tävlingarnas

hoppningar på 1.10, 1.20, 1.30, 1.35 och 1.40, skrapa ihop flest poäng från en speciell tabell som i slutändan korade de fem poängbästa ryttare.

Orsabon Mattias Axén var med sina två hästar, Amaretto och Tornado, med och nosade på tät platserna i hoppning på höjderna 1.10 och 1.20.

- Jag är hellre felfri än går för fort på hinderbanan, säger Mattias, som var nöjd sina två hästar under helgens hoppningar.

Med Amaretto knep han som bäst en silverplats på hinderhöjden 1.10 under söndagens hoppningar.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons