Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Totalseger för Mats

Annons

ENDURO/ESKILSTUNA.

u Det blev seger och totalseger för SMK Dalas Mats Nilsson, när Östra Open i enduro avslutades i Eskilstuna i helgen. Efter en hård batalj med Christian Johansson vann Mats med nio sekunder och tog därmed också totalsegern i den mycket jämna cupen.

Nu hade faktiskt Mats totalsegrat även om han släppt Västeråskillen Christian Johansson före sig. Huvudsaken var att han höll Orions Per Lifvendahl och Götas Andreas Rosendal bakom sig - de låg inför finaltävlingarna bara en enda poäng bakom Mats.

- Men jag tyckte det kändes lungt, menar Mats. Jag hade läget under kontroll. Visserligen slog jag av lite på tempot på det andra av de fem varven, och fick Christian och Per i bakhjulet, men på slutet var det bara att stå på.

Christian var faktiskt förbi Mats en stund.

- Det blev lite trångt när vi skulle varva några förare, och då passade Christian på att smita förbi. Men under omkörningen av de varvade förarna var det jag som passade på och tog även Christian.

Men det kunde faktiskt ha gått helt åt skogen för Mats. Redan efter tio minuters körning, på första varvet, slog han i en sten med underdelen av motorn.

- Transmissionskåpan gick sönder. Det lät lite konstigt ett tag, men sen började de låta riktigt igen, så jag reflekterade inte så mycket över det. Men i mål upptäckte vi att det var hål, och att olja runnit ur. Lyckligtvis fanns tillräckligt mycket olja kvar, för att smörjningen skulle fungera.

Kanske var det tur för Mats att det var vinterenduro och inte en sommartävling.

- Hade det varit varmare ute, hade det kanske blivit en överhettning. Men nu hjälpte den låga utetemperaturen till att kyla motorn, menar Mats.

Nu ser Mats fram emot att köra ytterligare en tävling i Eskilstuna. Nämligen den tredje deltävlingen i SM. Efter en tredjeplats och en seger i de tidigare deltävlingarna ligger han totaltvåa.

- Jag ser fram emot att få köra SM nästa helg i samma skogar där vi var i helgen, säger Mats. Banan vi körde nu, ska tydligen ingå som en delsträcka i SM-deltävlingen - även om arrangörerna funderade på att vända körriktning på den.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons