Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Total familjelycka

Annons

...och det var Kajsa som angav segertonen. Hon gjorde det förvisso i ett billigt P21-lopp men som hon gjorde det med hemmahästen Jojo Girl.

Det fyraåriga stoet började lovande som tvååring då hon vann ett lopp på tre försök. Fjolårssäsongen spolierades av skador men i går debuterade Gift Box-dottern på bästa sätt. Från fjärde ytter styrde Kajsa fram i tredje spår mellan hästar på sista långsidan. Skuggade ledaruon genom slutsvängen, bara för att in på upploppet blåsa förbi till en överlägsen seger. Jojo Girls segertid fina 16,7 var rekord med 1,5 sekunder och då travade hon i underkant av 1.16 sista varvet. Rättvikhästen blir kul att se framöver.

Leif Witasp varnade innan tävlingarna för att Atas Hope L. snart kunde vinna. Sagt och gjort. Leif körde även optimistiskt i kvällens sjätte lopp. Redan 1200 meter från mål lämnade han andra par utvändigt. Speedade fram utvändigt ledaren och loppets favorit Speed Alone. Leif brydde sig inte i det utan han körde sin egen häst och tryckte favoriten sönder och samman mellan varvet kvar och 400 kvar. Atas Hope L. var bara bäst för dagen och segern skrevs till vunnet med många längder.

Så ska en slipsten dras, Leif!

Möjligen har det nu lossnat för detta problembarn. Toppstammade Atas Hope L. (flera miljonsyskon) hade innan fredagskvällens seger inte en segerdefilering bakom sig på 22 försök.

Märkligt var ordet. Men trav är som bekant inte alltid så lätt.

I kvällens första lopp satte hemmatränaren, Åke Sundberg, dit Lill Einar P. Första segern i tredje starten kom lämpligt nog i STC:s kallblodiga 3-åringslopp vars förstapris uppgick till storfina 25 000 kronor. Men det gick som på nålar upploppet ner där Åke till och med att med att korrigera en galopp fram till denna betydelsefulla seger för den amatörtränade Rommehästen.

Gävletränaren, Sören Eriksson, kör i ett härligt flyt. Ende dubbelsegrare i går och nu toppar han kuskligan på Rättvikstravet med åtta årssegrar. Tre före Jim Frick och fyra före Leif Witasp som har fyra segrar hittills.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons