Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toroid vann uttagning

Annons

Jörgen Westholm-tränade Toroid, körd av Carl-Erik Lindblom, vann Regions Cupens försök vid söndagens travtävlingar på ett regnigt Fornaboda. Därmed stundar final den 17 juli på Sundbyholm, där en prischeck på 100 000 kronor väntar vinnaren.

Trots ett lopp i dödens var Toroid klart starkast på upploppsrakan, där han enkelt avväpnade Havannah Brodda och Shaber Lagne, som så långt hade spårat loppet.

I segerintervjun lät Carl-Erik Lindblom förstå att Jörgen Westholm berättat att "hästen är stark och rejäl" och att han aldrig var rädd för kajka ute i dödens. Den alltigenom imponerande segern skrevs till två längder.

Av bara farten fortsatte Örebrokusken Lindblom med att vinna med ytterligare en Dalahäst. Nu med Di Angelo, som precis som Toroid kom från seger i senaste starten. Kusken den gången? Jo, Jörgen Westholm, förstås.

Redan i första loppet anslog Klirk dalatonen genom att vinna ett lopp för svenska och norska kallblodiga hästar. Mikael Hansson var segerviss under loppet trots att man utsattes för en enträgen uppvaktning av Rönningsholms Ivar (Christina Erlandsson). Som upploppet ned stred sida vid sida innan Rommehästen galopperade.

Sitek (Claes Eskilsson) visade i samma lopp fart mellan galopperna, vilka slutade ändade i en diskning. Bör passas...

En härlig tvåhästars duell kom det också att handla om i uttagningsloppet till Amatör-SM där hemmahästen Stella Rico med segervana Jenny Salomonsson i de i de sista stegen, lyckades betvinga Rommekipaget The Good Guy/Malin Sjöberg.

In på upploppet sågs även B.B.S Fantom med chans. För hans del, efter en forcering till fram till front, tröt orken och det blev en sjätteplats till slut.

Mer läsning

Annons