Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tornberg kan ta över

Annons

Johan Tornberg, 32, framhåller dock att Mora IK inte är ensam om att jaga hans tjänster.

- Flera klubbar på elitnivå, där jag vill jobba, har hört av sig till mig och min agent, säger Tornberg, med meriter från bland annat ledaruppdrag i juniorlandslaget och Västerås IK.

Några förhandlingar med Mora IK och klubbdirektören Jan Simons har inte inletts, enligt Johan Tornberg.

- Med Mora har jag, precis som med flera andra föreningar, löst diskuterat om jag är beredd på att flytta från Västerås och göra något nytt.

- Men när en klubb gör en förfrågan handlar det inte alltid om att ta huvudansvaret för ett lag utan om att vara en del av ledarstaben i föreningen, kanske i representationslaget, kanske på juniornivå, säger Johan Tornberg.

Vilken roll skulle du ha i Mora IK?

- Jag är öppen för allt.

- Som sagt, vi har bara pratat löst om en "övergång", inte inlett någon som helst förhandling, betonar han.

Johan Tornberg, som senare i år kommer att gå tränarutbildningens steg 3, är expertkommentator på Sveriges Television och analyserar just nu SM-slutspelet.

- Den 11 april sänds säsongens sista "Hockeykväll" och därefter kommer programmet att utvärderas. Om det blir en fortsättning i det för min del är inte klart, men om jag stannar kvar som kommentator även nästa säsong, då är ett tränarjobb på elitnivå självklart uteslutet, säger Johan Tornberg.

För drygt två veckor sedan kom beskedet att Harald Lückner beslutat sig för att hans andra säsong i Mora också skulle bli hans sista.

Sedan dess har ryktena om vem som ersätter honom varit många.

Senaste namnet på listan: Johan Tornberg.

- Och det är smickrande, säger han.

CARL-JOHAN BERGMAN

Mer läsning

Annons