Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torbjörn skadad igen

Annons

När tidningen får tag på Torbjörn är han på väg hem efter ett tio dagar långt träningsläger i italienska Formia.

- Ett jäkla bra ställe som ligger tolv mil söder om Rom. Det är lite av ett sprint-Mecka i Italien och där hade den gamle storsprintern Pietro Mennea sin bas en gång i tiden.

Torbjörn var där i sällskap med landslagskollegan Johan Engberg och två andra svenska sprinters. De två första dagarna gick enligt planerna, men den tredje dagen hände något.

- Jag måste ha råkat ut för en lättare bristning, för dan efter sprang jag upp den. Efter det kunde jag inte löpa på för fullt.

Är du orolig över skadan?

- Inte över att skadan inte ska läka fort, för det gör den. Däremot är jag orolig över att jag får bristningar. Jag hade ju en i januari också.

Bristningar i baksidan av låret är en vanlig skada bland sprinters, men Torbjörn har under sin karriär varit rätt så förskonad från den sortens skador.

Under han senaste hela säsong, 1999, råkade han dock ut för ett antal muskelbristningar och den här säsongen är han alltså redan uppe i två stycken.

- Det är när jag blir trött och spänner mig när jag springer på max som bristningarna kommer. Därför kommer jag att lägga om träningen lite grann.

Falu IK:s Scandicspelen som inleder utomhussäsongen i Falun blir därför utan affischnamnet Torbjörn Eriksson och hans duell på 300 meter mot landslagslöparen Magnus Aare.

- Det var synd, jag hade sett fram emot att möta Aare, säger Torbjörn.

Erikssons utomhuspremiär får därmed vänta till nästa helg då det är seriematch i Stockholm med Falu IK.

- Vi får se hur mycket jag kommer att springa då. Endera kör jag både 200 och 400 meter, annars springer jag bara 200.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons