Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torbjörn dubbelt upp

Annons

Torbjörns segerhästar var två amatörtränade Solvallahästar. Jansson började med årsdebuterande Pärtan och det 4-åriga stoet efter Super Arnie svarade för en flott comeback efter segerreceptet: Fram till ledningen efter 640 meter och sedan rygg på favoriten Perfect Hornline varvet från mål.

In på upploppet plockade Pärtan snyggt ner Perfect Hornline som i sin tur föll med flaggan i topp, efter en överoptimistisk framfart av Magnus Jakobsson.

Sjuåriga stoet Lona Relax fullbordade Torbjörns dubbel efter ett strongt sista varv i tredjespår.

Två formtoppade hästar vars insatser skvallrade om ytterligare segrar.

Kajsa Fricks segervapen var egna träningen, 3-årige Barracuda Hamp, som i sin tredje start avlade första segern. Detta trots ett tungt lopp utvändigt om ledaren. Tidningens tipsetta, Of Office, gjorde vad han kunde för att utmana om segern men Barracuda Hamp var den starkare för dagen i detta treåringslopp.

Kajsa leder därmed kuskligan på Romme på 8 fullträffar. Två före Torbjörn Jansson som klättrade upp på andra plats efter sin dubbelseger.

I ett av kvällens två kallblodslopp visade äntligen kapable Graning upp sig från sin bästa sida. Den här gången fanns det inte en tillstymmelse till galopp och efter att Gran Ivar övertagit ledningen ut på sista långsidan var han sedan aldrig i förlustfara i årets första seger. En triumf som lär följas av ytterligare några, bara han håller sig i skinnet.

...och till sist hyllar vi Borlängeamatören Fredrik Andersson som vann sitt första lopp. Bjöd på den godbiten gjorde 8-årige fuxen Sarper som svarade för en stark insats och även lyckades hålla undan med knapp marginal i en tät slutstrid mot Kruse Kliv, i det andra av kvällens två kallblodslopp.

Bra jobbat, Fredrik!

Segertiden 34,3 var dessutom en tangering av rekordet.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons