Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torbjörn briljerade

Annons

Spelet verkar det dock inte vara någon fara med. Allt fler sitter hemma eller på jobbet och sköter sina spel via internet.

Däremot verkar publiken som ser travet som en livesport vara ett utdöende släkte - trist.

Solvallakusken Torbjörn Jansson var i varje fall på hugget den här lunchen och såg till att rama in V4-spelet.

Inledningsvis gjorde omgångens mest streckade häst, Triobie Tempest, sin plikt. I sin lite små-tröga stil klev femåringen undan till enkel seger.

Med Made For Victory i avslutningen körde Jansson ett perfekt lopp. Från tredje par utvändigt kunde han följa i ryggar till dess upploppet nalkades.

Då vred han på i tredjespår och vann till slut säkert.

Det hela underlättades i och för sig av att det var Jim Fricks Lopez som var framför. Den hästen har nu nämligen startat 35 gånger utan att ännu vara först i mål.

Alla V4-lopp den här dagen vanns av Solvallahästar. Två kördes av lärlingar. Claes Sjöström var först ut med Antiocus Sign.

Dryga varvet från mål övertog ekipaget ledningen och vann sedan enkelt - visserligen i mediokert sällskap, men nya rekordet 1.15,4a/1640 meter behöver inte skämmas för sig.

Elin Gustavsson tog sin nionde seger för året då hon var först i mål tillsammans med Jack Stone. Trots att hästen fick trava större delen av loppet utvändigt om ledaren hela vägen, hade den mod att avgöra till slut.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons