Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppmatch i söder- femman

Annons

u I kväll avgörs det förmodligen om Smedjebackens FK ska kunna blanda sig i guldstriden i division 5 södra. SFK möter serieledarna Torsångs IF på bortaplan.

Det skiljer fyra poäng mellan lagen.

Det är fördel Torsång, som hittills bara inkasserat två förluster och som dessutom har hemmaplan. Men SFK är oberäkneligt och kan mycket väl rubba ledarlaget.

På Bärkevallen avgörs ett av otaliga Vb-derbyn då Söderbärke GoIF tar emot Saxdalens IF. En mycket svårtippad match.

Nyhammars IF åkte på storstryk senast, 0-11 mot Krylbo. Förhoppningsvis har spelarna slickat såren, för i kväll finns vinstchans hemma mot mittenlaget IFK Hedemora.

Hemmaplan har även Östansbo IS när de ställs mot tabelltvåan Horndals IF. Unga ÖIS kan överraska, men det lutar åt bortaseger.

Nästjumbon IFK Grängesberg lär också få fullt jobb då man möter Stora Tuna IK i Borlänge.

Dags för

Notgårdsloppet

TRIATHLON/LUDVIKA

u Årets upplaga av traditionsrika Notgårdsloppet ser ut att avgöras i varmt och behagligt väder.

Som vanligt är det anmälan på plats och de senaste åren har tävlingen, som ingår i Dalaserien, lockat runt 40 deltagare.

Seniorer och juniorer simmar 350 meter (Nottjärn), cyklar 11 kilometer (till Gonäs och tillbaka) och springer 2,1 kilometer (runt Nottjärn). För ungdomar är enda skillnaden att de simmar 200 meter medan barn upp till tolv år simmar 60 meter, cyklar 3,5 kilometer och springer 900 meter. Med andra ord är det ett ovanligt kort triathlon, som ändå brukar locka några från eliten.

Mer läsning

Annons