Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Topplaget LFK lockar

/

Annons

Joakim Segelström och John Dahlberg tillhör Ludvikas seriekonkurrent i division 3 södra Norrland, Smedjebackens FK, medan Per Östlund - efter att ha spelat med Ludvika tidigare - sedan i fjol varvat ner med spel i division 6-laget Vulcanus.

- Per Östlund har tränat med oss sedan förra veckan och han har hängt med riktigt bra, trots att vi kört på ganska tufft vissa pass, säger Magnus Salmons.

Något som Östlund själv bekräftar.

- Jag känner att jag inte är så långt efter träningsmässigt. Kan det bara lösa sig rent socialt tror jag nog att jag vill ge det här en chans, säger Per, som dock vill avvakta hur kroppen känns efter den här träningsveckan innan han vet om division 3-fotboll kan vara något.

Det troliga i så fall är att Östlund används som forward, där han med sin styrka kan vara nyttig bollmottagare.

Även smedjebacksduon Joakim Segelström och John Dahlberg är duktiga anfallare, men Dahlberg används också som mittfältare.

Det ligger nära till hands att tro att de båda vill lämna SFK på grund av missnöje. Men ingen av dem anger några sådana skäl.

- Jag känner bara att jag vill ha en ny utmaning. Jag vill utvecklas och bli en bättre spelare, säger Joakim Segelström, som spelat med Smedjebacken sedan barnsben.

John Dahlberg har spelat med Ludvika i många år, men valde inför den här säsongen att byta till Smedjebacken.

- Jag ville prova på något nytt med SFK, men känner nu att jag trivs bättre i Ludvika. Vi får se hur det löser sig, men går det som jag vill spelar jag med LFK i höst, säger John.

Magnus Salmons vill inte ta ut något i förskott, eftersom ingen av de tre spelarna ännu är klara för spel med Ludvika. Han är klart intresserad av att få med hela trion i gänget, men överlåter till klubbens sportkommitté att sköta kontakter kring övergångar.

Klart är att serietvåan LFK redan nu är väl rustat inför höstens toppstrid med ettan Valbo och trean Söderhamn (som Ludvika möter hemma på lördag).

- Det ser riktigt bra ut. Jag står och myser på träningarna, avslutar Salmons.

Mer läsning

Annons