Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Topphästar till Romme

/
  • Dragplåster. Super Light och Jörgen Westholm har en tuff uppgift framför sig i fredagens Charlie Mills Race. Hemmaekipaget startar med 60 meters tillägg över distansen 2 640 meter, vilket betyder att det kan komma att krävas svenskt rekord för att vinna loppet.  Foto: Per-Åke Granlund

Annons

Rommes fredagstävlingar har starkt riksintresse då banan också arrangerar V65. Ytterligare en elitloppshäst gästar Tunaslätten då Giant Superman/Fredrik B Larsson startar i American Trot med 100 000 kronor i förstapris.

Lägg till det en av favoriterna i årets upplaga av Harper Hanovers lopp, Lugdunum/Åke Lindblom, som startar i V65-5, så förstår ni att publiksuccén är given.

- Vi erbjuder fantastiska tävlingar på fredag kväll. Det här var jätteroligt och nu hoppas jag att publiken ställer upp, bubblar det ur Jan Hedrén, exalterad sportchef på Rommetravet.

- Vi kör även ett intressant treåringslopp, Borlänge Cup, med 100 000 kronor i första pris. Glädjande är att också Stig H Johansson startar sex hästar under kvällen, utvecklar Hedrén.

Hur lyckades ni med att få till så här många bra startfält?

- Genom höjda prissummor, det ska vara attraktivt att delta.

- Vi har även förhöjda prissummor till vårt midnattstrav den 27 juli. Och på de här båda tävlingsdagarna i juli delar vi ut totalt 2,5 miljoner kronor i prispengar, svarar Hedrén stolt.

Midnattstravet 30-årsjubilerar i år och banledningen lockar med toppartister och V65.

- Det är första gången vi har V65 under midnattstravet och våra två julidagar blir någonting utöver det vanliga, lovar och sammanfattar Jan Hedrén.

Mer läsning

Annons