Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppfält lockar storpublik

Annons

Om devisen "bra sport lockar mycket publik" stämmer, lär det bli storpublik vid Rättvikstravets midsommardagstrav, så bra är nämligen programmet som erbjudes.

Idel ädel adel är på plats, fyr- som tvåbenta stjärnor och topparna återfinns först och främst i Midsommarloppet och de fyra Breeders´Crownloppen för tre- och fyraåriga varmblod.

Anrika Midsommarloppet instiftades 1955 och premiärårets segrare var King Tom. 50 år senare skrives ett jubileumskapitel som stavas Herr Jägermeister och Olle Goop, som vi tror har en toppchans att leda detta storlopp från start till mål.

Loppet ingår i V65, liksom de fyra B.C.-loppen. En omgång som ser favoritbetonad ut på förhand med topphästar som treårige Turbo Sund och fyraårsstoet Giant Diablo som kommer att anlitas flitigt som V65-spikar.

Dalatravets Femåringselit är ett bra kallblodslopp med förra lördagens V75-vinnare, Sleipner Tor, i favoritposition. I loppet startar även Sveriges och Norges derbyvinnare säsongen 2003. Men om svenske Troll Kevin och norske Frigg Mollyn ska besegra vår tipsetta, Sleipner Tor, måste de visa formförbättring.

Utanför V65-loppen har Rommetränaren Jörgen Westholm två goda segerchanser i Beatrice Kemp (lopp 8) respektive Korsdraget (lopp 11).

Westholms hästar tävlar på topp och alla minns väl lördagens dubbelseger i V75 på Boden.

Jörgen Westholm - dubbelt så bra även på Rättvikstravet?

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons