Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppen, Leksand

Annons

De tre viktiga poängen gladde förstås rejält. Men även publiken hade mycket att glädjas åt.

Det syntes verkligen att det var en toppmatch i seriens viktiga slutskede. Två lag som bjöd upp till en förstklassig hockeytillställning i en så gott som fullsatt Ängelholms ishall.

- Det var riktigt kul att spela, det kändes som en väldigt rolig match, säger Mikael Karlberg.

Men inledningsvis såg det lite hackigt ut. Röglespelarna var överallt och Leksandsförsvaret hade svårt att få grepp om pucken.

Rättvist var det också hemmalaget som tog ledningen med 1-0 sedan Mikael Gath skickat pucken förbi en skymd Peter Hirsch.

- Jag tycker ändå att vi spelar bra i början, som jag ser det är det helt jämnt, kommenterar Olsson den svängiga matchen där lagen turades om att föra initiativet.

Ett vackert solomål av kapten Karlberg och ett viljemål av Jens Bergenström såg till att Leksand kunde gå till periodvila i ledning.

Det höga tempot och det svängiga spelet fortsatte i den andra akten och precis som i den första var det Mikael Gath som inledde målskyttet.

Och precis som i första perioden tog Leksand över.

Jonas Eneqvist kom fri med Röglemålvakten Andreas Andersson som parerade första skottet. Men på returen tryckte Eneqvist in pucken och Leksand var åter i ledning.

När sedan Jan Huokko pangade in 4-2 i numerärt överläge lutade det starkt åt Leksandsseger.

Men det lag som endast dragit på sig en utvisning dittills började i tredje perioden prenumerera på turerna till utvisningsbåset.

Morten Green och Mikael Karlberg fick dra ett tungt lass i box play, men skötte sig utmärkt och såg till att Hirsch inte behövde släppa någon puck förbi sig.

-De var viktiga pjäser hela matchen, och ett sådant skede är det naturligt att de får spela mycket, förklarar Christer Olsson.

I och med segern behåller Leksand greppet om kvalserieplatsen.

-Vi spelar väldigt bra i egen zon i dag, väldigt lugnt och fint. Nu blir det en skön hemresa, konstaterar Olsson.

STEFAN ÅBERG

Mer läsning

Annons