Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppen, Kajsa

Annons

Håll i hjälmarna gubbar! Den här bruden vet hur man bär sig åt. Men det har nog inte undgått någon å andra sidan. Håller Kajsas positiva trend samma nivå framöver lär hon vara en presumtiv kandidat till championtiteln på Romme.

Kajsa började med att sätta dit pappa Leif Witasps träning No Dirt. Rättviksekipaget missade ledningen från sitt innerspår, men Kajsa var vaken. Alert och påpassligt rundade de snabbt ledande My Scoop och sedan var det lugnt.

No Dirt fick ett behagligt 1.20-tempo första varvet och efter en snabb slutrunda skrevs segern till 2,5 längder till godo till bra men för sent spurtande Onyx Boy.

Andra dagssegern kom genom fyraårige Rättviksamatören Johnny Hermanssons Mr Wood-row. Och den här gången bommade inte Kajsa ledningen, trots ett knepigt andraspår i starten.

Mr Woodrow vann en imponerande seger i senaste starten på Färjestad. Även i går glänste sonen till Foreign Office och var, likt No Dirt, aldrig i förlustfara. Segermarginalen skrevs till 1,5 längder och segertiden 18,6 över medeldistans var rekord med sex tiondelar.

Kajsas dubbelseger var hennes femte respektive sjätte årstriumf på Romme och nu leder hon

kuskligan på sex segrar. En för

Daniel Olsson och två före Hans Strömberg.

Amatörtränade Årjängshästen Turbo Rigel, med norske kusken Per Ludvig Nilsen i sulkyn, drog längsta strået i kvällens fina kallblodslopp, tillika DD-1. Därmed fick Turbo Rigel revansch för den olyckliga galoppen i V75 på Färjestad.

- Turbo Rigel gjorde ett kämpestarkt lopp senast. Även i dag förtjänar han massor av plus, berömde Nilsen.

Still going strong är elvaårige Demon Sid. Första årssegern och den 46:e segern totalt vittnar om att det ännu är för tidigt att räkna ut denna hedershäst.

I en tät slutstrid mellan fyra hästar, nästan samtidigt över mållinjen, drog "Demonen" det längsta strået i DD-2.

Mer läsning

Annons