Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppen för bottenlaget

/
  • Nu ska Rolandz ut på turné. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
  • Viljestarkt. Korsnäsförsvaret med lagkaptenen Christian Appell (t.v.) gjorde en kämpamatch och bidrog till Korsnäs överraskande seger.

Annons

Och Korsnäs ska framför allt tacka Patrik Ekspong för segern. Med två mycket snygga mål i den första halvleken såg han till att Korsnäs går på sommarlov med åtminstone ett litet hopp.

- Ja, nu vinner vi resten, sa Patrik som naturligtvis var lika glad som kompisarna. Och undra på det.

Efter en fotbollsvår som bitvis varit rena mardrömmen fanns det glädje och framtidstro i laget.

- Detta var naturligtvis både viktigt och skönt, sa Ekspong som pricksköt elegant två gånger utan chans för Jens Lissel. En gång strax innanför straffområdet, en gång strax utanför.

Första målet var förresten rena rama fotbollsgodiset.

Efter att ha tacklats omkull reste Ekspong sig, drog en försvarare, tog sig in i straffområdet och precisionsskruvade in bollen i bortre krysset.

Mellan Ekspongs mål hade Dala-Järnas Fredrik Sixtensson kvitterat efter en frispark.

Om det var glädje i Korsnäs var det raka motsatsen i Dala-Järna.

- Visst har vi gjort en bra vårsäsong men det här förstörde mycket av helhetsintrycket, sa tränaren Thomas Hultgren.

- Jag säger inget om att vi förlorar mot Korsnäs som jag vet kan spela bra fotboll. Men sättet vi förlorade på accepterar jag inte. Det är många som bör rannsaka sig under uppehållet, sa "Hulta".

Före paus såg Dala-Järna viljelöst och okoncentrerat ut. Efter paus blev det bättre fart men också överambition vilket gjorde att felbesluten och misslyckandena blev många.

- I första halvlek tog det ju längre tid för oss att vända spelet än vad det gjorde för inlandsisen att smälta, sa den färgstarke Dala-Järna-tränaren.

Korsnäs främsta segervapen var just viljan. Tvåmålsskytten Ekspong, målvakten Fredrik Hellberg och hela hans backlinje ska ha en extra eloge liksom inhopparen Jon Moberg som med ett vårdat passningsspel såg till att KIF fick andrum under den mest intensiva hemmapressen och kunde hålla bollen inom laget.

Dala-Järna var blek, Hultgrens ris till laget befogad.

Räkna med att "Hultas" gäng lärt en läxa till returen på Lindvallen om en månad.

Mer läsning

Annons