Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppbestigning i Idre Fjäll 4-ever

Annons

Idre Fjäll 4-ever, det är namnet på något av det mer extrema man kan välja i idrottsväg. 40 km tuff parorientering med bestigning av fyra fjälltoppar väntar de anmälda paren.

För några år sedan avgjordes Craft Mountain Marathon i Grövelsjöfjällen. Det var en uppskattad tvådagarstävling som tyvärr dog ut på grund av brist på arrangörer.

Nu gör Göran Andersson och "Kart-Bosse" Lindwall, två orienteringsprofiler som tillbringar en stor del av sommaren på Idre Fjäll, ett nytt och gemensamt försök. Den här gången med Idre Fjäll som bas.

Idre Fjäll 4-ever handlar mer om uthållighet än orientering, lovar Göran.

Det innebär att "Kart-Bosse" inte får gömma kontrollerna lika väl som vanligt.

- Det gäller i första hand att orka med själva löpningen och göra bästa vägvalen. Inte i att leta efter gömda kontroller, förklarar Göran.

Till premiären är det dock främst orienterare som segerchanserna knyts till.

- Vi har närmare 60 föranmälda lag och ska jag plocka ut några favoritlag så blir det i mixedklassen Moras Rose-Marie Forslund tillsammans med Urban André från Stora Tuna och David Andersson tillsammans med Lena Eliasson från IK Hakarpspojkarna, tippar Göran.

När det gäller herrklassen så får svensk-norska paret Erik Axelsson och Ivar Haugen Görans segertips.

- Det är två löpare som står precis utanför de två VM-trupperna, säger Göran Andersson, något han själv torde ha god kontroll på som varande förbundskapten för orienterarna, men nu också tävlingsarrangör på Idre Fjäll.

För deltagarna kommer det också att bjudas in till föreläsningar av just Göran Andersson och Peter Foxdal som en del av programmet runt Idre Fjäll 4-ever.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons