Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tony på fel spår

Annons

Rickardsson kom till Prag med en seger i ryggen från senaste tävlingen. Han hade dock lite svårt att få åkningen att stämma. Efter en inledande heatseger, var han sedan tvåa och trea, vilket tvingade honom att köra ett utslagningsheat innan han kunde kvalificerade sig för semifinal genom en andraplats.

Tony bytte cykel till semifinalen och det var lyckat. I semin lottades Tony till bana tre, men via en mycket bra förstasväng tog han en säker andraplats efter Sullivan och fixade en ny finalbiljett.

Spårlottningen avgjorde mycket av finalen. Crump, lottades till bana två, som var klart bäst under kvällen, och tog också starten. Sedan kunde han skaffa ett försprång direkt och vann finalen ohotad, före Greg Hancock, USA, som hade innerbana och Sullivan.

Det var Crumps första GP-seger för året och nu är han ensam på tredje plats i sammandraget. Crump ansågs innan årets säsong som tuffaste hotet mot Rickardsson, men ett armbrott tidigare på säsongen han bromsat hans framfart på banorna. Nu ser han ut att vara på väg mot den form som gav en andraplats i VM förra året.

Från sin ytterbana var Rickardsson sist iväg i finalen och lyckades inte passera någon av de andra.

- Tony fick kämpa hela tävlingen och körde många heat. Han var chanslös att hänga med från start i finalen men jag tycker att han ska ha klart godkänt för sin insats, anser svenske förbundskaptenen Tony Olsson.

Mikael Karlsson vurpade åter bort sina chanser. Mikael hade chans på en plats i semifinalen men på andra varvet blev det stopp.

- Mikael var väldigt besviken efteråt. Han satsade riktigt hårt men kunde inte riktigt förklara vad som hände när han vurpade, berättar Olsson.

Andreas Jonsson brukar inleda GP-tävlingarna starkt, så också i Prag. Med en heatseger nådde han också huvudtävlingen. Men precis som i senaste tävlingen så fick Andreas problem med sitt material. När han låg på en säker andraplats fick han kedjebrott och så var den kvällen förstörd.

För Niklas Klingberg går det fortsatt tungt. Efter sin andraplats bakom Andreas Jonsson i första heatet, blev han utesluten i sitt andra heat för att sedan bli utslagen.

Fyra deltävlingar återstår i GP-serien innan den avslutas i Australien den 26 oktober i Sydney. Nästa deltävling körs på Ullevi i Göteborg den 31 augusti. (TT)

TT

Mer läsning

Annons