Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tony misslyckades i starterna

Annons

Tävlingen i Krsko var den fjärde för säsongen och VM-ledande Tony Rickardsson var ute efter revansch efter den missade finalen i den brittiska VM-deltävlingen för två veckor sedan.

I årets GP-serie hade åtta förare nått final tidigare. Den nionde blev Andreas Jonsson. Föraren från Rospiggarna imponerade genom iskalla, snabba starter.

21-årige Jonsson vann sina två första heat, blev tvåa i det tredje. I hans fjärde, det 20:e, fick han till en kanonstart och vann även det och säkrade sin första semifinalplats i VM-karriären.

- Jag kände mig hungrig i kväll. Jag hade väldigt fint driv från tredje startplats, sade Jonsson till tv-sporten.

Tre svenskar nådde semifinal i Slovenien. Men både VM-ledande Tony Rickardsson och Mikael Karlsson misslyckades i starterna och var inte nära att ta sig vidare till finalen.

Det problemet hade inte Jonsson. Återigen imponerade han och tog lätt hem sin semifinal.

I finalen tog Ryan Sullivan starten medan Jonsson på ytterbanan inte lyckades lika bra och låg fyra genom hela heatet. Sullivan höll undan för polacken Tomasz Gollob som passerade målet på bakhjulet och bara vara centimetrar från att hinna ifatt australiensaren.

Rickardsson slutade femma tillsammans med klubbkamraten i Masarna, Leigh Adams. Niklas Klingberg blev utesluten i det tolfte heatet. han slutade på 19:e plats och tog tre nya GP-poäng. Fjärde masföraren, Andy Smith, fortsätter att plocka poäng. I Slovenien blev det en 13:e plats och sex GP-poäng.

Ryan Sullivan är nu i ensam VM-ledning, 12 poäng före Rickardsson. Mikael Karlsson tappade till femteplats medan Andreas Jonsson klev upp en placering tack vare lördagens finalplats som gav 16 poäng och tionde plats totalt. (TT)

TT

Mer läsning

Annons