Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tony missar sjätte titeln

Annons

Andreas Jonsson inledde tävlingen på Parken mycket bra. Han gick rakt in i huvudtävlingen och vann sina båda första heat och hade chansen att nå semifinal i sitt tredje heat. Det klarade han också galant.

Däremot var Jonsson mycket nära att missa finalen. Jonsson var tvåa på första varvet i semifinalen men blev omkörd av Scott Nicholls.

Nicholls såg i det längsta ut att kunna hålla undan men fick ett rejält res på sin cykel i utgången av sista sväng. Nicholls cykel rammade Jonsson som var ytterst nära att också vurpa men han höll sig på cykeln och var klar för sin första A-final för året.

I första startförsöket i finalen vurpade Nicki Pedersen och blev utesluten, det gynnade Jonsson som hade en dålig start.

I andra startförsöket kom Jonsson iväg bättre men Crump var först ur första sväng och höll enkelt undan till sin andra GP-seger för säsongen. Crump leder nu GP med 14 poäng före landsmannen Leigh Adams.

- Just nu känns det som jag skulle ha vunnit finalen, men om en timme kommer det säkert att kännas bra, säger Jonsson direkt efter finalen.

- Ändå är detta av av de bästa dagarna i mitt liv. Framför allt så känns det mycket bättre mentalt för för mig, fortsätter han.

Jason Crump var givetvis mycket nöjd efter segern:

- Jag vet att jag kan förbättra mig ännu mer. Det var en tuff tävling och jag är glad att jag lyckades. Banan var bra och det blev en bra tävling. Skönt att få leda GP under sommaruppehållet.

Tony Rickardsson fick kvala sin in i huvudtävlingen efter den mindre lyckade insatsen i Cardiff. Han vann dock båda kvalheaten lätt efter bra starter. I huvudtävlingen inledde Rickardsson med en andraplats efter Nicki Pedersen innan han hamnade i trubbel. I tävlingens 20:e heat vurpade han på tredje varvet när han jagade Andreas Jonsson.

Rickardsson kraschade in i sargen och blev liggande länge på banan. Han återkom i heatet efter men slutade fyra och blev utslagen, fick bara sju GP-poäng och tappade på nytt mycket värdefulla poäng mot Jason Crump. Rickardssons chanser att kunna ta sin sjätte VM-titel är nu mycket små.

- Jag hade inte riktigt rätt fart på maskinerna, konstaterade Rickardsson.

Mikael Max gjorde i skymundan sin bästa GP-tävling för säsongen och fick åtta poäng.

GP-tävlingarna tar en paus efter Köpenhamn, nästa tävling körs på Ullevi i Göteborg den 21 augusti. (TT)

SUNE KARLSSON

Mer läsning

Annons