Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tony mer än nöjd med premiären

Annons

- Med tanke på förutsättningen, start från spår fyra i finalen, så är jag mer än nöjd, sa Rickardsson.

Banan höll bra och förarna berömde den, men just startspåren var på tok för ojämna och Rickardsson hade sannerligen ingen tur med lottningen den här gången.

- Till semifinalen fick min kompis Olli Tyrväinen dra startspår, men han kom tillbaka med nummer fyra. Till finalen drog jag själv, men det blev ju fjärde igen. Och tyvärr var det spåret bara för dåligt. Det fanns inte en chans att göra något därifrån, berättade Rickardsson.

Fram till semifinalen imponerade Rickardsson i sina tre inledande heat. Han prickade starten klockrent för att sedan bara dra ifrån sina konkurrenter.

- Jag tycker inte om det här med lottning. Jag fick ju ingen fördel av att jag vann mitt heat före semifinalen, sa Rickardsson som gärna hade valt spår.

- Då hade jag inte valt det fjärde, det kan jag lova.

Men lottningen får han leva med och till nästa tävling tror han att han har turen med sig. Dessutom hoppas han att Masarnas förre ordförande Daniel Hägg kan närvara vid nästa tävling.

- Daniel var suverän. Han drog nästan alltid rätt startspår när han var med mig tidigare.

I semifinalen såg det länge ut som om Rickardsson skulle missa A-finalen. I början av det sista varvet krokade dansken Jesper B Jensen i Tomasz Gollob och Tony kunde smita förbi och knipa andraplatsen efter polacken.

Rickardsson var nöjd, men kvällen tillhörde ändå lagkamraten i Masarna, Leigh Adams. Australiern som nästan alltid når semifinal i GP-tävlingar var en värdig segrare. Finalen vann han från kvällens näst svåraste startspår, det andra. Direkt i starten var han efter, men ut ur den första kurvan var Adams i ledning. Och i den positionen är Masarnas australier näst intill omöjlig att komma åt.

- Väldigt roligt att börja med en seger. Det här var en perfekt kväll för mig. Allt fungerade precis som vi ville. Jag gillade banan och tycker att det är den bästa tillfälliga banan som jag har åkt på.

Kanske är det just Adams som kommer att ge Rickardsson tuffast motstånd i kampen om VM-titeln.

- Vi får se. Jag kan inte klaga på säsongen hittills i alla fall. Det har gått bra i England och att även få vinna i kväll var fantastiskt, sa en nöjd segrare.

Förra året slutade Adams fyra totalt. Sedan tidigare har han två segrar i GP-deltävlingar, i Göteborg för två år sedan och i Slovenien i fjol.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons