Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tony "bara" fyra

Annons

Trots detta utökade Rickardsson ledningen i GP-tabellen med två deltävlingar kvar.

Dansken Nicki Pedersen vann mycket överraskande tävlingen före Jason Crump och svenske Mikael Karlsson.

Segraren i Göteborgs GP, masföraren Leigh Adams, slutade åtta.

- Tony kände sig matt hela tävlingen, han har problem med bihålorna igen. Så med tanke på omständigheterna var han nöjd, berättar förbundskaptenen Tony Olsson på telefon.

De två svenskarna hade i A-finalen de två banor varifrån minst antal heatsegrar tagits. Tony startade från andra banan, medan Mikael fanns på yttern. Ingen av dessa var i närheten av att kunna hängda med när Nicki Pedersen flög iväg från bana tre. Pedersen fick en lucka direkt och kunde bärga sin första GP-seger i karriären.

För honom var de 25 poängen mycket viktiga. Nu har han chansen att komma bland de tio första i GP-sammandraget och vara direktkvalificerad för nästa års säsong. Tidigare under säsongen har Pedersen, som i Sverige kör för Smederna, haft det mycket motigt i GP-sammanhang och hade som bäst en 13:e placering.

Rickardsson var säkerheten själv under inledningen av tävlingen i Chorzow. Han blev visserligen snuvad av norrmannen Rune Holta i sitt andra heat, men i övrigt var han ohotad i övriga tre heat fram till finalen. Så långt hade Tony fått sina starter att stämma mycket bra och kunde köra avslappnat.

- I finalen orkade han helt enkelt inte, konstaterar Tony Olsson efter Rickardssons fjärdeplats.

Värsta konkurrenten till Rickardsson, Ryan Sullivan, hade en ojämn tävling, som fick en snöplig slutpunkt. Han var illa ute och tvingades köra uppsamlingsheat, men tog sig ändå till semifinal.

I semin var han tvåa bakom Mikael Karlsson ännu i slutsvängen, när han fick ett rejält kast och brakade ut i skyddssargen och blev utesluten från heatet. Det innebar att Sullivan bara fick

elva GP-poäng och tappade

fem poäng på Tony i sammandraget.

I går konstaterades att han brutit nyckelbenet.

Mikael Karlsson, som jagar en medalj, avancerade två placeringar i och med sin tredjeplats. Mikael hade en trög start, men körde upp sig efterhand och noterades för två heatsegrar. Mikael har 25 poäng upp till Jason Crump, som just nu har bronsplatsen.

- Mikael körde bra. Banan var väldigt spårig och han attackerade den precis som man var tvungen att göra, säger Tony Olsson.

Förutom Rickardsson och Karlsson fanns ytterligare tre svenska förare med i Chorzow. Masarnas Niklas Klingberg noterades för sex GP-poäng, hans bästa resultat för säsongen, medan Peter Karlsson och Andreas Jonsson fick nöja sig med tre

GP-poäng. Fjärde masföraren, Andy Smith, tog två nya GP-

poäng. (TT)

TT

Mer läsning

Annons