Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas till elitklubb

Annons

Satsar rejält som lite av halvproffs i den danska elitklubben Team Århus, där man fick upp ögonen för den talangfulle svensken under en turnering i Danmark i våras.

- Det gick jättebra för mig i den turneringen, bland annat vann jag poängligan. Tydligen föll jag danskarna i smaken för sedan dess har vi hållit kontakt, berättar Tomas, vars bolltalanger gav sig tillkänna inom fotbollen också innan flytten till Stockholm, i Tunabro närmare bestämt.

- Men nu är det innebandy som gäller. För hela slanten kan jag väl säga.

- Jag vill ge mig själv en chans för att se hur långt jag kan gå. Studierna får ligga på is ett tag, förklarar 20-åringen, som flyttar till Århus någon gång i augusti,.

- Seriespelet därnere börjar i september och målet för klubben är att ta medalj. Förväntningarna är stora, funderar han.

Arbeta på deltid kommer Tomas Andersson att göra i Danmark, men den verkliga hårdsatsningen blir på innebandyn, där Tomas spelar forward och är känd inte minst som en duktig målskytt.

Någon direkt tidsbegränsning för den här halvproffssatsningen är inte satt för Tomas.

- Vi har inte gått in på några detaljer än. Men är överens om att jag ska spela den kommande säsongen i första hand.

- Sedan får vi se, går det bra är det väl inte omöjligt att det blir en fortsättning, siar han.

20-åringen ser förstås det här som ett stort äventyr. Medger också att han provspelat för en del svenska klubbar som varit intresserade men att utlandet förstås lockade lite extra.

- För säkerhets skull tar jag med mig en kompis, som ska bo med mig därnere och spela lite innebandy han också. Det känns alltid lite tryggare att ha någon man känner på plats, ler han.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons