Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas Engström på rätt väg

Annons

Tomas Engström har haft det svårt att få till det under kvalen med sin Honda Civic Type-R och det var inget undantag på Gälleråsen. Sjätte tid gjorde att han fick starta i det tredje startledet inför det första racet.

Till skillnad från tidigare tävlingar när Engström haft det svårt att komma iväg i starterna fungerade det perfekt denna helg. I det första racet gjorde han en bra start och var snabbt uppe på tredje plats, i början av racet var Engström även nära att passera tvåan Robert Dahlgren i Volvo.

- Jag hade bra häng i början, sen tog däcken slut och jag fick se till att bevaka tredjeplatsen istället, menar Engström.

Överlägsen etta i mål i det första racet var Richard Göransson i BMW, följd av Dahlgren i en Volvo och med Engström som trea.

Inför det andra racet startade Tomas i fjärde startruta, men efter en klockren start var Hondan först av alla in i första kurvan. Engström höll ledningen i tre varv sedan fick han se sig passerad av Göransson i BMW:n, men efter ett misstag av Göransson kunde Tomas återta ledningen bara för att återigen bli omkörd av BMW:n.

Sedan hängde Engström inte alls med Göransson som liksom idet första heatet tog en överlägsen seger före Engström och Audis Fredrik Ekblom.

Men Engström var inte alltför nedslagen efteråt.

- Skönt, jag är jäkligt nöjd. Vi hängde inte riktigt med BMW:n i dag men vi har visat att vi är ett av toppteamen så vi får åka hem och se vad vi kan hitta på, säger Tomas Engström.

Daniel Haglöf i S60-Challenge såg ut att dra ifrån ytterligare i sammandraget, efter att ha tag varit snabbast i kvalet för tredje gången i år. Denna gången var han hela sex tiondelar snabbare än närmaste konkurrent vilket är en evighet i racing.

Och han svarade upp på förväntningarna med att ta en solklar seger i söndagens race, där han ledde från start till mål.

I måndagens race startade Haglöf från åttonde ruta och gjorde en kanonstart och tog sig upp på en andra plats. Där låg han och väntade på ett tillfälle att attackera ledaren när något plötsligt hände.

- Jag måste ha gått på en banmarkering för hårt för plötsligt fick jag punktering på vänsterframhjul, säger en bedrövad Haglöf som fick bryta.

Daniel som annars såg ut att dra ifrån rejält i toppen av serien fick nu från bandepån se värste konkurrenten Jimmy Johansson närma sig ordentligt i sammandraget.

Marcus Ekström från Fors tog en femteplats och en tredjeplats under helgen.

Även Hedemoras Jimmy Jacobsson var på Gälleråsen i helgen när den Skandinaviska Formel Renault serien var på besök. Tre tredjeplatser blev resultatet och Jimmy är i delad ledning av mästerskapet efter att ha tagit en trippelseger under förra tävlingen i Danmark.

- Vi hängde inte riktigt med den här helgen, men vi tar nya tag inför nästa tävling på Mantorp, menar Jacobsson.

THOMAS ESSBORG

Mer läsning

Annons