Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tom Storm skadad under löprunda

Annons

Borlängebon Tom Storm, med flera EM-guld och bland annat ett VM-silver på meritlistan i biljard, är på väg åt rätt håll med sin skadade höger hand.

Tidsmässigt hoppas han på en snabb läkning, med tanke på den USA-tour som han börjar spela i juli.

-Jag har precis tagit bort gipsskenan, men tyvärr har jag fortfarande en del värk i handen, berättar Tom Storm.

Det var i samband med EM i Tyskland för två veckor sedan som olyckan var framme för Tom.

Egentligen blev det en dubbelolycka för Borlänges biljardess. Först blev han utslagen i EM:s finalspel och därefter föll han illa och slog i högerhanden i samband med en löprunda.

En fraktur kunde konstateras i högerhanden och i går blev han av med gipsskenan som han haft i två veckor. Men tyvärr vill värken i handen inte ge med sig och förmodligen kan det dröja en och en halv månad innan han är återställd.

- Specialistläkaren som jag var till vid Falu lassarett, sa att jag nu ska fortsätta röra handen försiktigt, trots att det gör ont, berättar Tom.

Under den närmaste tiden kommer han försöka att träna biljard på hemmaplan i Borlänge, trots att värken gör sig påmind.

Om tre veckor räknar han med att delta i en final för ett holländsk lag, Leiden utanför Amsterdam, som han tävlat för under detta år. Men framför allt vill han vara helt kurant och ha en bra tävlingserfarenhet, innan han åker till USA i juli och ska delta i en nystartad USA-tour som inleds i Las Vegas.

- Jag vill och ska försöka att hålla igång biljardspelandet, trots värken. Det viktiga är dock att jag så fort som möjligt kan komma igång med tävlingar och få en bra tävlingserfarenhet, säger Storm.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons