Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tolva i Göteborg

Annons

Hedemora Gymnastiksällskaps äldsta grupp, 12-16 år, deltog i årets Riksmästerkap för yngre, som avgjordes i Göteborg den gångna helgen.

Gänget missade en semifinalplats med minsta marginal och slutade tolva.

Riksmästerskapet var en tävling som tjejerna sett fram emot. Nu skulle allt "slit" och alla träningstimmar få visa hur långt det gick att nå.

Eftersom föreningen saknar det numera obligatoriska tumblinggolvet, så har tjejerna fått skjuts till Falun och Borlänge flera gånger i veckan för att träna in varven för dessa golvövningar.

Trampettvarven har de kunnat tränat på hemmaplan och friståendet, som till detta RM blivit omgjort med flera svårigheter, har de fått tränat in under några få gånger.

Hedemoratjejerna satsade allt på ett kort och hade som mål att gå till semifinal, vilket hade varit ett mycket gott resultat.

Det var 29 deltagande lag i RM och de tävlade i tre olika pooler.

Hedemora gick ut på tumblinggolvet som första gren. De tre varven som de körde på golvet gjorde de mycket bra, vilket också resulterade i bra poäng 7,9.

Därefter väntade trampetten och med totalt fyra fall fick tjejerna en poäng på 7,35.

Fristående avslutade det hela och Hedemora svarade för en finfin insats, som genererade den näst högsta siffran någonsin 8,05 för laget, vilket också var den sjätte bästa poängen av alla 29 deltagande lag. Nu förlorade tjejerna chansen med 0,45 poäng att gå vidare till semifinal, vilket ändå måste ses som mycket bra.

Tävlingen vanns av Splitt före Täby och Järfälla.

Mer läsning

Annons