Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobias vann klart

Annons

Favorit i klass 1 grupp E var Per-Olof Gruhs, han tog ledning, men föll till tredje plats innan det var färdigkört.

Grangärde RRC hade arrangerat Laxsjösprinten på numera klassiska rallyvägar och i år hade de valt att köra med start i Laxsjön och mål i Grangärdes Hästberg. Förra året körde de åt andra hållet.

Hemmaföraren Johan Andersson bjöd publiken på en rejäl rullning förra året och har precis blivit klar med ett nybygge. Han var lite av favorit i klass 3. Men i första omgången fick han växelspaken i näven och i de två övriga fick han inte till några riktigt bra tider.

- Det sitter i från förra året och även om vi åker åt andra hållet svänger det lika tvärt i alla fall, muttrade Johan som förklaring.

Klassegern gick till Daniel Blackne, VW Golf, BSK-Motor. Bästa tiderna i klassen hade annars Peter Holmberg, Films MK, men han fick tilläggstid för tjuvstart och blev inte bättre än femma.

I klass 1 har det mesta handlat om Per-Olof Gruhs under flera år, men i Laxsjösprinten fick han nöja sig med en tredjeplats. Gruhs var snabbast första omgången, men sedan körde Niklas Ledin, MK Kopparberg, två mycket snabba omgångar och förpassade därmed ner Gruhs i resultatlistan. Lars-Göran Johansson, Likenäs MK, klämde in sig på andra plats.

Klass 2 avgjordes undert sista omgången. Magnus Olosson och Oskar Sundell, båda Järbo MK, hade åkt ganska jämt de två första omgångarna och det hela avgjordes till Magnus Olssons fördel när Oskar Sundell åkte av och skrotade bilen.

Favoriter i klass 5, den för fyrhjulsdrivna bilar, var bland annat Ludvikaföraren Tobias Johansson och Mattias Waldegård.

Johansson höll för trycket och hade dagens absolut snabbaste tider. Däremot Waldegård hängde inte riktigt med och slutade på en sjunde plats.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons