Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobias tvingades bryta Turkiets VM-rally

Annons

Sent i går kväll tog teamchefen Henriksson beslutet att låta byta växellåda i Daniels bil och i enlighet med gällande VM-reglemente får han starta om i dag på morgonen med ett tidstillägg.

För Tobias Johansson var det dock färdigåkt.

Avåkningen kan ha berott på att den unge svenskens bil började gå varm och när han fick sladd uppstod en mindre brand runt avgassystemet, som smälte en del plastdetaljer. Även delar av den bakre högra hjulupphängningen skadades.

Tobias var förstås grymt besviken att han inte kunde fortsätta tävla.

Efter sju sträckor låg de båda svenska team-kollegorna intill varandra i resultatlistan - Carlsson på elfte plats och Johansson på tolfte. Marginalen dem emellan var bara 28 sekunder.

Men på den efterföljande sträckan försämrades läget drastiskt för de båda svenskarna, vars bilar passande nog är lackade i blått och gult.

23-årige Tobias Johansson inledde försiktigt för att komma in i rallyt men gjorde sedan en del riktigt snabba sträckor.

Som på den 22 kilometer långa femte specialen, där han hade sjunde tid, bara 34 sekunder efter Sebastien Loeb - VM-ledaren och första dagens stora dominant.

Tidningen sökte förgäves Tobias Johansson i går kväll för en kommentar.

Sebastien Loeb är just nu ohotad kung i VM-cirkusen.

I sin Citroên vann han sju av fredagens åtta sträckor och leder inför de återstående två etapperna med drygt en minut före italienska överraskningen Gialuigi Galli i en Mitsubishi. Trea är Marcus Grönholm och fyra Petter Solberg.

Mer läsning

Annons