Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobias till JVM

Annons

- Det ska bli spännande. Formen har känts stigande så jag har goda förhoppningar om att det ska kunna gå bra, sa Tobias, strax innan han reste iväg på det stora äventyret.

Skyttet är vanligtvis hans starkaste sida. Limaskytten, med påbrå från pappa Lars-Göran som var OS-medaljör i skidskytte på 70-talet, brukar vara säkerheten själv i skjutmomentet.

De senaste veckorna har också åkformen infunnit sig. Genrepet inför VM-resan var en vanlig skidtävling över tio kilometer som gick i Åmotsfors i helgen. Där tampades Tobias i en sekundstrid med ett par av de bästa svenska skidjuniorerna. Han ledde länge men tappade med några sekunder på slutet.

- Innan tävlingen var jag litet orolig, för det kändes som om jag skulle till att bli förkyld. Men jag tänkte att det var lika bra att testa kroppen för att se om något skulle bryta ut. Då kändes det riktigt bra, så jag hoppas att jag får fortsätta att vara frisk över junior-VM, säger Tobias.

Limaskidskytten reser till VM som nybliven svensk juniormästare i sprint och jaktstart. Han vann bägge disciplinerna vid tävlingar som avgjordes i Sollefteå för knappt två veckor sedan.

Junior-VM inleds på lördag med sprint och fortsätter på söndagen med jaktstart. Två dagar senare avgörs distanstävlingen och på torsdag avslutas det hela med stafett.

Om Tobias nu får vara frisk och kry kommer han att åka i alla fyra tävlingarna.

Distanstävlingen, där bommar bestraffas med tidstillägg, är hans normalt starkaste gren och en topp-tio-placering ligger inom räckhåll.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons