Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobias tar klivet in i tuffaste rallyklassen

Annons

Under hösten stod det klart att Johansson skulle ingå i Mitshubishi Ralliart Sweden. Men då klev Göran Henriksson och Olsbergs rallyteam in på arenan och efter flera turer stod det klart att det skulle bli en Toyota WRC som Johansson ska ratta i Rally-SM.

Bilen som är fabriksbyggd och en av de sist tillverkade är uppdaterad med en absolut senaste tekniken.

I veckan har ha ,, varit i trakterna kring Vännäs och testat bilen. Till hjälp och som rådgivare har Thomas Rådström fungerat och han har kunnat bistå med en hel del råd.

- Jag har kommit över det stadium där det går knaggligt och kommit dit där jag åker fortare med Toyotan än jag gjort med Mitshubishin, säger Tobias Johansson.

En sak har han dock fått ändra på och det är att han plockat bort paddlarna på ratten för växelväljaren och dessutom den joystick som också var monterad.

- Jag växlade för mycket, så nu sitter det en vanlig växelspak i bilen istället, berättar Johansson.

Målsättningen är att under tävlingen lära sig bilen och sedan får resultatet bli vad det kan.

Premiär med den nya bilen blir det i Rally Vännäs som går i helgen, med start i dag fredag. Tävlingen är uppdelad i två etapper med nattuppehåll. Under fredagen med start klockan 18.00 körs den första etappen på fyra sträckor med 38 kilometer specialsträckor. Under lördagen körs resterande åtta sträckor som är fördelade på 97 kilometer specialsträcka.

De konkurrenter som Johansson främst har att åka emot är Eddie Hörbing, Degerfors RC i en Ford WRC, Mats Jonsson, Forshaga MC också han i en Ford, Mats Thorszelius, SMK Uppsala i en Toyota WRC.

Bland dalaförararna finns Fredrik Andersson, Ludvika MS, som finns i en Renault Clio och kör i lilla Grupp N.

Hans främsta konkurrent förra året var P-G Andersson, men han kör i år i en annan klass och det borde stärka Anderssons möjligheter till en framskjuten placering.

En ny förare från Ludvika på SM-arenan är Johan Backström som kommer till start i en Suzuki Swift i grupp N upp till 1 400 kubik.

Andra lokala förare är Johnny Andersson, Grangärde RRC, Jennie-Lee Hermansson, Vansbro MK, Stig Björkman, Borlänge MK, Tommy Westlund, Borlänge MK, och Håkan Blomström, Horndals MK.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons