Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobias på plats i England

Annons

Än har inte alla bitar fallit på plats, men sedan en tid tillbaka bor rallytalangen Tobias Johansson i England där han ingår i M-Sport, som håller i Fords rallyverksamhet.

En av Tobias uppgifter i teamet är att testköra bilarna inför VM-deltävlingarna.

I början av maj gick Tobias Johansson i väntans tider. Allt var planerat och klart. Det handlade om ett paket med bland annat en tre år lång utbildning hos M-Sport där Malcolm Wilson basar. Det som saknades var pengar.

Den ekonomiska delen är ännu inte helt löst, men Tobias har ändå lämnat Ludvika och flyttat till England. Denne Wilson ser Johansson som en stor talang och i tidningen Autosport jämför han 22-åringen med regerande världsmästaren Petter Solberg, Sebastien Loeb och Marko Märtin.

I praktiken är det så att Tobias nu jobbar åt M-Sport och en av hans uppgifter är att testköra Fords VM-bilar inför varje deltävling.

Förutom testkörning kommer Tobias att ingå i många av teamets andra aktiviteter. Om Johansson kommer att köra någon av årets återstående VM-tävlingar är ännu oklart.

Hur som helst har Tobias nu tagit ytterligare ett kliv i rallykarriären och en intressant och spännande fortsättning följer.

Mer läsning

Annons