Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobias hoppas på flera chanser

Annons

Hans ambition är fortfarande att kunna etablera sig i världseliten med eller utan hjälp av Göran Henriksson, ägare av Olsbergs rallyteam.

- Jag hoppas få köra de flesta VM-deltävlingarna nästa år och min förhoppning är att Henriksson vill vara med.

I går eftermiddag tog 23-åringen tåget från Uppsala efter att ha övernattat hos en vän.

När han ser tillbaka på det som skedde på en avlyst träningssträcka utanför Jyväskylä i måndags morse ångrar Tobias ingenting.

- Ska man få ut något av en test och hitta de rätta inställningarna på bilen kan man inte hålla igen.

- Om jag fått chansen att göra om det hade jag kört lika fort. Det olyckliga var att vi hamnade i ett gupp innan ett lyft och när man håller över 200 kilometers fart får minsta lilla förändring i sidled stora konsekvenser.

Det blev en våldsam krasch med flera rullningar. Både Tobias och kartläsaren Kaj Lindström klarade sig dock nästan helt oskadd.

För Olsbergs rallyteam, med Tobias Johansson och Daniel Carlsson har det varit en tung säsong hittills, som mest innehållit motgångar. Mycket har gått sönder som kostat stora pengar att reparera.

- Jag kan förstå om Göran Henriksson reagerar. Både jag och Daniel har kört sönder för mycket.

Tobias har startat i fem VM-deltävlingar men kommit i mål i bara en. Det var på Sardinien och även där var det stora problem. Slutresultatet blev en blygsam 14:e plats.

- Visst har det hänt negativa saker och det är klart att man kan skylla en del på min orutin i VM-sammanhang, medger Tobias.

Om det blir någon mer VM-start i år vet Tobias inget om.

Närmast ska han vila upp sig ett par dagar. Sedan väntar jobbet på pappa "Eken" Johanssons företag och en träff i Eksjö med Göran Henriksson för att diskutera framtiden.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons