Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobias går vidare

Annons

- Att vi fick bryta är ingenting att gräma sig över. Det tillhör spelets regler att det kan inträffa, sade Tobias till tidningen i går eftermiddag.

Då befann han sig i närheten av Banbury, mellan London och Birmingham, där Subarus samarbetspartner Prodrive har sitt säte.

Uppgiften nu är att Tobias ska vara med och montera ihop den tävlingsbil som han kommer att köra i årets tredje VM-deltävling, den på Nya Zeeland.

Tidigare uppgifter gjorde gällande att den bilen redan var på väg med båt men den ska vara klar för transport senare i veckan.

För Tobias slutade hans första start i Olsbergs Subaru Impreza S10 WRC lite snöpligt redan efter den första dagen i Svenska rallyt.

Av någon anledning blev motorn överhettad efter att kylarvätskan runnit ur.

Det fick till följd av att ett nödprogram slog till och begränsade effekten och det var med knapp styrfart som Tobias rullade mot etappmålet på fredagen.

Det fanns inte mycket annat att göra i det läget än att bryta.

Norrmannen Petter Solberg blev sedermera rallyts vinnare.

Han visade att det gick att åka riktigt fort med en likadan Subaru Impreza som den unge svensken körde.

Tobias Subaru är på väg tillbaka till England för motorbyte och preparering inför nästa VM-deltävling, som blir den i Mexiko den 11-13 mars.

- Jag har aldrig varit i Mexiko. Det ska bli spännande, konstaterade Tobias, som då får känna på sandiga, kuperade vägar, ibland med förrädiska stenar.

Regnar det blir vägarna, som går över berg och på slätter, förvandlade till lervälling. Men mycket talar dock för att det vid tävlingstillfället kommer att vara torrt.

Eftersom rallyt går på hög höjd, med tunn luft, beräknas rallymotorerna tappa cirka 20 procent i effekt och får jobba hårt för att få tillräckligt med luft.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons