Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejer med silverglans

Annons

I 59-kilosklassen tävlades det alla mot alla och här klarade Cecilia Skoglund en väntat andraplats efter svensk brottnings affischnamn Ida-Theres Karlsson, som var för stark för den lovande Borlängetjejen den här gången.

- Stark är rätt ord. Vi hade en taktik som gick ut på att försöka brottas hela tiden och inte gneta oss till ett jämnt resultat.

- Men den höll inte, Ida-Theres var för stark helt enkelt, säger tränare Sonny Broman.

Närmare ett guld var Madelen Gärdskog-Hill i 67-kilosklassen.

I en ren final förlorade hon dock, precis som i junior-SM, mot Sandra Ståhl, BK Nordan.

De båda vann först varsin period men i den tredje och avgörande fick Sandra till en 3-0-ledning som stod sig tiden ut.

- "Madde" slarvade lite i tredje perioden och sådant håller inte i sådana här jämna matcher, konstaterar Broman.

Trots allt nöjd med "sina" tjejers insats under SM-tävlingarna.

- Det är jag. Två silver var vad jag kalkylerade med, kanske med lite chans också på ett guld. Men det kommer, det är ju unga tjejer vi har, de har tiden för sig, menar Sonny.

Nöjd var han också med Jonny Petterssons insats i den stentuffa 96-kilosklassen på herrsidan.

Jonny vann ju, för första gången ska sägas, i fredags över Tobias Morsing, Arboga, men åkte sen på två förluster. Först mot slutlige trean Elie Latiffi, Spårvägen, med 0-1, 0-1 och sedan på fall i andra perioden mot Bo Nordqvist, Osby, sedan Jonny dessförinnan vunnit den första med 4-3.

- Jonny måste lära sig att hålla ihop sin brottning för att nå den absoluta toppen. I dagläget varvar han riktigt bra saker med sämre och det håller inte mot duktiga killar som det genomgående handlar om i SM-sammanhang numera.

- Några lätta motståndare finns inte, det gäller att vara på alerten hela tiden och minsta misstag kan vara ödesdigert. Det fick Jonny erfara nu, konstaterar Berguventränaren.

Totalt sett i alla fall ett klart godkänt SM-facit för Borlängetrion som i högsta grad har framtiden för sig inom svensk brottning.

- Om ett par år ska ni få se, som Sonny uttrycker saken.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons